Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Οι αποκαλύψεις του Παπαδήμου

Η Ελλάδα της κρίσης, είναι μια χώρα με… παρεμβατική δυνατότητα ακόμη και στην ψυχολογία των επενδυτών της Wall Street. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη δημοσίευση συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο άλλοτε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για το μάλλον. Επεσήμανε ότι, κατά τη γνώμη του, ο ελληνικός λαός δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πλήρως και σε όλο το εύρος του, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Λουκά Παπαδήμου, οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τηρήσουν το δύσκολο πρόγραμμα λιτότητας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με την προοπτική εξόδου από την ευρωζώνη, μια εξέλιξη που σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό θα είχε καταστροφικές συνέπειες, με ισχυρό πλήγμα στην οικονομία, εκτίναξη του πληθωρισμού και πολλαπλασιασμό της κοινωνικής δυσαρέσκειας.