Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο Κυριάκος “ψαλιδίζει” τη Ντόρα

Το πάντα ισχυρό στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μητσοτακικό στρατόπεδο, βρίσκεται σε προφανές πολιτικό δίλημμα ενόψει των εκλογών της 6ης Μαϊου. Ιδιαίτερα στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη των εκλογικών περιφερειών, εκεί όπου η Ντόρα Μπακογιάννη διεκδικεί την ψήφο ως πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, απέναντι στον αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος παραμένει κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε ποντάρει αρκετά στη Β’ Αθηνών, εκτιμώντας ότι ένα καλό εκλογικό πλασάρισμα στη συγκεκριμένη περιφέρεια, όπως και στην Κρήτη, θα έδινε ώθηση στα ποσοστά του κόμματος στο σύνολο της Επικράτειας. Ώστε να ξεπεράσει το όριο του 3% και να μπει στη Βουλή.
Φαίνεται ωστόσο ότι η παραπάνω προσδοκία δεν θα ευδοκιμήσει, καθώς σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, το μητσοτακικό στρατόπεδο παραμένει εντός Νέας Δημοκρατίας και στηρίζει στη συντριπτική πλειοψηφία του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ελάχιστες διαρροές προς τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Ντόρα Μπακογιάννη.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη, οπλίζει τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας με πρόσθετα πλεονεκτήματα, στην πολιτική επιδίωξή του να βρεθεί στις εκλογές της 6ης Μαϊου, στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου της ΝΔ στη Β’ Αθηνών.