Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εκδήλωση μνήμης στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο

Ο δήμαρχος κ. Κυρίζογλου στην ομιλία του καταφέρθηκε  κατά του κ. Μπουτάρη
Εκδήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο δήμος Αμπελοκήπων –Μενεμένης στον χώρο του μνημείου του ξεριζωμού που βρίσκεται στο πάρκο του   Αγίου Παντελεήμονα. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα του κεμαλικού καθεστώτος.

Για την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού μίλησε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο όποιος αναφέρθηκε  στις θηριωδίες των τούρκων   κατά των Ελλήνων του Πόντου αλλά και των λαών της Μικράς Ασίας.
Ο κ. Κυρίζογλου κατήγγειλε την συμπεριφορά του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρη για την άρνηση του να παραχωρήσει τον χώρο της Αγίας Σοφίας στην ΠΟΕ για την εκδήλωση μνήμης καθώς και για την πρόταση του κατά το παρελθόν να ονοματίσει οδούς της πόλης με το όνομα  του σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ και του Σουλτάνου Χαμίτ.

 Η τελετή έληξε με την κατάθεση στεφανιών από φορείς και συλλόγους του δήμου και με ενός λεπτού σιγή  για τα θύματα της γενοκτονίας. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση
καθώς και βίντεο