Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ο αντικομμουνισμός “τρέφει” τον ΣΥΡΙΖΑ


ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή-ελπίζουμε το ταχύτερο δυνατόν- να γίνει αντιληπτό απ’ τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που εμφανίζονται στις τηλεοπτικές οθόνες, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζεται με φόβο και παλαιομοδίτικο αντικομμουνισμό.

Είναι προφανές ότι τα στελέχη του έχουν δουλέψει με ιδιαίτερη προσοχή τη τακτική που μετέρχονται προκειμένου να εκνευρίσουν τους συνομιλητές τους. Με δεδομένο μάλιστα ότι υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, και μάλιστα γνωρίζοντας ότι αυτά που λένε είναι αυτά που θέλει ν’ ακούσει ο κόσμος, καταφέρνουν να καθορίζουν την ατζέντα των συζητήσεων.
Απέναντι σε όλους αυτούς, που μέχρι τις εκλογές θα φθάσουν μέχρι και να υποσχεθούν ότι έχουν βρει το ελιξίριο της νεότητας, η Νέα Δημοκρατία πρέπει να επιλέξει ως «αντίδοτο» στελέχη που θα αντιπαρατεθούν με μετριοπάθεια, συνετό λόγο και επιχειρήματα, ώστε η κοινή γνώμη να καταστεί κοινωνός της παραγματικότητας. Κυρίως όμως να κατανοήσει τους κινδύνους που εγκυμονεί ο καταγγελτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ.