Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΣΔΟΕ: Στα ίχνη κυκλώματος κλοπής καυσίμων από το στρατό

Στα ίχνη κυκλώματος κλοπής καυσίμων από τον στρατό βρίσκεται το ΣΔΟΕ. Οι υπηρεσίες του σώματος συνέλαβαν οδηγό βυτιοφόρου στη Ρόδο στο οποίο μεταφέρονταν 2 τόνοι πετρελαίου κίνησης από το 95 τάγμα μηχανικού στο νησί. Κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν παραστατικά διακίνησης της ποσότητας των καυσίμων η οποία κατασχέθηκε.
Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ το πετρέλαιο κίνησης προοριζόταν να παραδοθεί σε εργολάβο δημοσίων έργων.


Τι προηγήθηκε

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη από κλιμάκιο του ΣΔΟΕ ιδιώτης, ο οποίος μετέφερε δύο τόνους καύσιμα που είχε παραλάβει από στρατόπεδο της Ρόδου.

Για το συμβάν, διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση, παράλληλα με τις ενέργειες του ΣΔΟΕ και του οικονομικού εισαγγελέα, ενώ στη Ρόδο μεταβαίνει ο Β' υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Α. Κουτρουμπέλης για να συντονίσει τις έρευνες.

Για την ύποπτη μεταφορά καυσίμου από ιδιωτικό βυτιοφόρο μέσα από το στρατόπεδο ενημερώθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας:

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενημερώθηκε σήμερα από τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, σχετικά με περιστατικό ύποπτης μεταφοράς καυσίμου από ιδιωτικό βυτιοφόρο μέσα από στρατόπεδο της Ρόδου.

Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε άμεσα οδηγίες στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ. Κωσταράκο, ο οποίος διέταξε τη διεξαγωγή ΕΔΕ σχετικά με το συμβάν, παράλληλα με τις ενέργειες του ΣΔΟΕ και του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Στη Ρόδο μεταβαίνει ο Β’ Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Α. Κουτρουμπέλης για να συντονίσει τις έρευνες.
zougla.gr