Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Το Ζάππειο έστειλε μήνυμα στους αναποφάσιστους

Η «όλη Κεντροδεξιά» βρέθηκε απόψε στο Ζάππειο για την κεντρική προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Κορυφαία και ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συγγρού, και έδωσαν το παρών στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Σε αντίθεση με την εικόνα αποσυσπείρωσης και το κλίμα εμφυλίου που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς δικαιούται να είναι ικανοποιημένος, βλέποντας τον κομματικό μηχανισμό αλλά και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας να ανταποκρίνονται την τελευταία εβδομάδα.
Και να διαμορφώνουν κλίμα μεγάλης νίκης και διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της Κυριακής 6 Μαϊου, κάτι που είναι καθοριστικό για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, από τη στιγμή που στην Ελλάδα παραδοσιακά παρατηρείται η «ψήφος πάνω στην κάλπη».
Δηλαδή, ένας ικανός αριθμός ψηφοφόρων, που συνήθως ανέρχεται στο 2%-3%, επιλέγει να ψηφίσει την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με τις πολιτικές ισορροπίες μεταξύ των κομμάτων.
Σε αυτό το πεδίο, ο Αντώνης Σαμαράς παίζει πλέον χωρίς αντίπαλο. Και προετοιμάζεται για τη διαχείριση μιας ιστορικής νίκης. Που θα συνοδευτεί πιθανότατα από μια, ακόμη πιο ιστορική ήττα για το ΠΑΣΟΚ.