Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το “Mega” αδειάζει από “αστέρια”

Οι νέες συμβάσεις εργασίας τις οποίες προωθεί προς ψήφιση και εφαρμογή η διοίκηση του «Mega» αποτελούν ήδη αγκάθι διαρκείας για τα ακριβοπληρωμένα στελέχη του καναλιού. Τα «αστέρια» πάνω στα οποία στηρίχτηκε η εκτόξευση του Μεγάλου Καναλιού στην κορυφή της τηλεθέασης, και το διατήρησαν εκεί, ως προς τη γενική αναγνώριση της εγκυρότητάς του, ακόμη και μετά τη θορυβώδη αποχώρηση του Νίκου Χατζηνικολάου από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Ήδη στους διαδρόμους του κτιρίου της Μεσογείων υπάρχει αναταραχή, καθώς οι δημοσιογράφοι συζητούν μεταξύ τους για τη στάση που θα επιλέξουν να κρατήσουν. Με τη συντριπτική πλειοψηφία, τουλάχιστον όσων είναι αναγνωρίσιμοι και με διαδρομή στην ΕΣΗΕΑ, να μην επιθυμούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις εργασίας, τις οποίες προωθεί η διοίκηση.
Έτσι, το «Mega» βρίσκεται προ αδιεξόδου, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει κύμα αποχωρήσεων σημαντικών δημοσιογράφων. Η Όλγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Παύλος Τσίμας αποτελούν φυσικά τα «βαριά» χαρτιά του «Mega», που θα εξελίσσονταν σε «μήλο της έριδος» για τα υπόλοιπα κανάλια, εφόσον αποφάσιζαν να βγουν στην ελεύθερη αγορά. Οι εξελίξεις αναμένονται.