Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο Παπουτσάκης απέτυχε

Ο Απόστολος Παπουτσάκης είναι ο 1ος πρόεδρος της Superleague που με ταυτόχρονη παρουσία του στην προεδρία της Superleague και στην ΠΑΕ Εργοτέλης, η ομάδα του υποβιβάζεται. Ο Εργοτέλης, τελεσίδικα χθες, έπεσε στην football league, ακολουθώντας Δόξα Δράμας και Παναιτωλικό. Αυτό αποδεικνύει πως ο πρόεδρος της κρητικής ομάδας δεν κοίταξε να επηρεάσει καταστάσεις και θεσμούς, προς τιμή του, ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της ομάδας του στην 1η κατηγορία με εξωαγωνιστικό τρόπο.

Ο ίδιος ο Παπουτσάκης δήλωσε πως θα στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. «Εγώ, ο Απόστολος Παπουτσάκης ως πρόεδρος, είμαι ΕΔΩ.»… «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…», τόνισε με νόημα.
Η αλήθεια είναι πως επί προεδρίας Παπουτσάκη εκτός από το ντεφορμάρισμα του Εργοτέλη και η Superleague έκανε βήματα …προς τα πίσω. Οι συμβάσεις με τον ΟΠΑΠ, περικόπηκαν. Οι σχέσεις με την ΕΠΟ δεν υπήρξαν ποτέ ιδανικές. Με την πολιτεία ακόμα χειρότερα. Πρωτοφανείς αποφάσεις όπως π.χ. αναβολή αγωνιστικής, χωρίς σοβαρό λόγο, μη αποβολή από το πρωτάθλημα μιας ΠΑΕ λόγω χρεών αλλά και κάποιες πειθαρχικές, προκάλεσαν αντιδράσεις. Μολονότι οι αποφάσεις πάρθηκαν κατά πλειοψηφία ή ομόφωνα, ο κρητικός παράγοντας φέρεται να οδηγήθηκε σε συγκεκριμένες κινήσεις από λάθος συμβουλές και παρεναίσεις. Αυτός όμως ήταν ο πρόεδρος! Να μην ξεχνάμε πως ότι συνέβει το περσινό καλοκαίρι και όσα ακολούθησαν με τις τραγελαφικές αποφάσεις για όσους συμμετείχαν, βρήκαν τον Παπουτσάκη να ηγείται της λίγκας. Δεν ξέρω αν ήταν το εξιλαστήριο θύμα ή αν απλά εκτέθηκε. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Το αποτέλεσμα μετράει και η ιστορία γράφει!
Ο ίδιος με δηλώσεις του, πριν λίγες μέρες, παραδέχτηκε:
«Αν εμείς οι ίδιοι απογοητεύουμε αυτό που πουλάμε δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Έγιναν 2-3 σκάνδαλα φέτος καραμπινάτα. Τα σκάνδαλα που έγιναν είναι πολλά αλλά κάποια βγάζουν μάτια. Η ιστορία είναι για γέλια. Εμείς που πληρώνουμε κανονικά θα πρέπει να πάμε στα σπίτια μας και να αφήσουμε τους άλλους να κάνουν ότι κάνουν», και…
«Έχουμε ένα πρωτάθλημα που μας αξίζει για αυτό που είμαστε. Εγώ όταν βγήκα πρόεδρος είπα ότι αυτοσκοπός μου είναι να καταλάβει και να πιστέψει ο λαός ότι μπαίνοντας στο γήπεδο βλέπει αυτό συμβαίνει πραγματικά. Δυστυχώς πολλά γίνονται έξω από το γήπεδο και η κατάσταση αυτή συνεχίζει και ισχύει. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να τα καταφέρουμε ώστε να αλλάξουμε την κατάσταση. Έρχονται στα αυτιά μου οι συζητήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες 10 μέρες και έχω τρελαθεί».
Γιατί όμως ο κ.Παπουτσάκης δεν κατονομάζει τα σκάνδαλα και τους εμπλεκόμενους; Θα το κάνει; Ή μήπως θα σιωπήσει και απλά θα περάσει στην ιστορία;
Η λίγκα ψάχνει τον νέο πρόεδρό της. Μέσα στην κρίση, δύσκολα θα βρεί κάποιον που θα την οδηγήσει αξιόπιστα προς την άνοδο του επιπέδου, την αυτάρκεια και την αυτοτέλεια που χρόνια τώρα αποτελεί το ζητούμενο!