Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ο τελευταίος… να κλείσει την πόρτα

Την αρχή έκανε ο Νίνης, τον Δεκέμβρη (και όχι την άνοιξη), με τις επαφές στην Ιταλία και τη μετακόμιση από το καλοκαίρι στην Πάρμα. Τώρα πήρε σειρά ο Σιμάο που αφήνει τους πράσινους για μία εκ των Στουτγκάρδης ή Βόλφσμπουργκ, όπως φέρουν τα σημερινά δημοσιεύματα. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Για άλλη μία φορά ο Παναθηναϊκός χάνει έναν έναν τους βασικούς του, χωρίς να αποκομίζει κανέναν όφελος.

Αυτή την περίοδο όμως που το οικονομικό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΠΑΕ κάθε έσοδο είναι απαραίτητο. Θα μου πείτε αν τα πράγματα ήταν καλά κανένας δεν θα έδειχνε ενδιαφέρον να φύγει. Η πραγματικότητα και πάλι δεν αλλάζει. Ο παρονομαστής κοινός. Ο σύλλογος δεν κερδίζει τίποτα, αποδυναμώνεται αγωνιστικά και, ειδικά τώρα, βυθίζεται ολοένα και πιο κάτω.
Θα δούμε πολλούς ακόμα να κουνούν μαντήλι στο τέλος της σεζόν. Άλλοι δύσκολα, λόγω ηλικίας κυρίως, άλλοι ευκολότερα θα βρουν τον επόμενο προορισμό τους. Με την δεδομένη κατάσταση στην χώρα, οι περισσότεροι θα επιδιώξουν να «μεταναστεύσουν» ή να επαναπατριστούν (οι ξένοι). Κανένας δεν θα χαθεί. Επαγγελματιές είναι άλλωστε και πρέπει να ψάξουν το επόμενο συμβόλαιο, για πολλούς το τελευταίο. Με την ομάδα όμως τί θα γίνει;
Μέσα στους ποδοσφαιριστές που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν, υπάρχουν και οι νεαροί που τραβούν τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού, όπως ο Καπίνο και ο Μαυρίας. Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός, ή όποιος τελοσπάντων θα πρέπει να «τρέξει» την επόμενη μέρα την ομάδα; Η λογική λέει πώς πάνω σε αυτούς πρέπει να χτιστεί η νέα ομάδα. Για τέτοιους παίχτες όμως καιροφυλαχτούν και οι εγχώριοι ανταγωνιστές που δεν θα τους χάλαγε να κάνουν άλλη μία επικοινωνιακή νίκη στην πλάτη του τριφυλλιού.
Τι λέμε όμως τώρα, ε; Εδώ σενάρια θέλουν μέχρι και υποβιβασμούς σε χαμηλότερες κατηγορίες, διάλυση και χρεοκοπία, αυτό μας μάρανε! Τέλοσπάντων, κουβέντα να γίνεται… και ποιός ξέρει, μετά τα Γιάννενα μπορεί και εδώ η Παναγιά να βάλει το χέρι της και να ανατραπούν όλα!