Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ασχοληθείτε με τους Έλληνες. Όχι τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

Άραγε περνάει από κανένα μυαλό στη Συγγρού η σκέψη πως όσο ασχολούνται με το πολιτικό εγχείρημα του Πάνου Καμένου, τόσο θα χάνουν την επαφή με τον ζωτικό χώρο του κέντρου; Είναι προφανές ότι έχοντας στραμμένη την προσοχή τους προς τα εκεί, απευθύνονται σ’ ένα κόσμο που έχει πάρει απόφαση να καταψηφίσει.

Για τη Νέα Δημοκρατία, όμως, το ενδιαφέρον και η προσοχή της πρέπει να είναι στραμμένα στο κόσμο που προβληματίζεται ποιον, ή αν θα πάει να ψηφίσει. Ειδικότερα μάλιστα στους ψηφοφόρους που δεν έχουν κομματικές παρωπίδες και αναζητούν την προσδοκία για την επόμενη ημέρα.
Δυστυχώς αυτόν τον κόσμο η Νέα Δημοκρατία δεν τον έχει πλησιάσει. Και δεν τον έχει πλησιάσει, όχι γιατί δεν ενδιαφέρεται ή γιατί δεν έχει κάτι να του πει, αλλά γιατί έχει πέσει στη παγίδα, υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων, να τρέχει πίσω από τα γεγονότα που εξελίσσονται στον ευρύτερο χώρο της, αντί να τα δημιουργεί και να τα κατευθύνει.
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει επειγόντως να αναπροσαρμόσει τη τακτική της και να αλλάξει στρατηγική στόχευση. Αν δεν το κάνει είναι βέβαιο ότι φθάνοντας προς τις κάλπες, θα φθαρεί, θα κουράσει και θα κουρασθεί, με ότι αυτό σημαίνει για τον στόχο της αυτοδυναμίας. Αυτή είναι η αλήθεια όσο δυσάρεστη κι αν ακούγεται.