Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

«Μόνο με ανάπτυξη θα κρατήσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες όρθιους. Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: πρέπει να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση, να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων. Λεφτά δεν υπάρχουν. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Τοποθετούμαστε με ρεαλισμό. Οι θυσίες πρέπει επιτέλους να πιάσουν τόπο, πρέπει να έχουν αποτέλεσμα. Θέλουμε να διώξουμε την κατάθλιψη από τους Έλληνες».

Αυτά επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες (Δευτέρα) στη Διοικούσα Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, παρουσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρου Καράογλου, του προέδρου της Διοικούσας Δημήτρη Τσάμη, του συντονιστή του Πολιτικού Κύκλου Οικονομικών Θεμάτων της Διοικούσας Κώστα Ταγγίρη και της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Άννας Ευθυμίου, αναφέρθηκε στα κυριότερα σημεία του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ για την αναμόρφωση του φορολογικού ζητήματος.
Για το χαράτσι
Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι από τον Οκτώβριο του 2011 η Νέα Δημοκρατία τοποθετήθηκε για το χαράτσι στα ακίνητα, επισημαίνοντας ότι είναι άδικο, αφού δημιουργεί συνθήκες οιονεί δήμευσης περιουσίας. «Από την 1/1/13 θα μπούμε σε ενιαίο φόρο για τα ακίνητα. Έναν φόρο που θα διέπεται από περισσότερη δικαιοσύνη, αφού η κλίμακά του θα είναι προοδευτική και οι μικρές περιουσίες δεν θα φορολογούνται. Η πρόταση αυτή της Νέας Δημοκρατίας δεν βρήκε αντίθετο κανένα κόμμα. Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ λέει ότι πρέπει να πάμε σε ενιαίο φόρο», υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ. Πρόσθεσε πάντως ότι το μόνο χαράτσι που θα αποσυρθεί είναι αυτό μέσω της ΔΕΗ, καθώς όλες οι άλλες επιβαρύνσεις θα παραμείνουν για όσο προβλέπεται.
Επισήμανε ότι στις αγοραπωλησίες ο ΦΠΑ θα κατέβει από το 23% στο 19%, ενώ ο φόρος μεταβίβασης θα κατέβει από το 10% στο μέσο όρο της ΕΕ, δηλαδή γύρω στο 5% με 6%. Ανέφερε, επίσης, ότι από την 1/1/13 οι συμβολαιογράφοι θα αναλάβουν να ενημερώνουν ηλεκτρονικά το υπουργείο για κάθε μεταβολή στα ακίνητα.
Για το αφορολόγητο
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι σύμφωνα με τη θέση της ΝΔ, το αφορολόγητο προσδιορίζεται στις 12.000 ευρώ και η ανώτερη κλίμακα στο 30%.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους στην Ευρώπη, γεγονός το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επενδυτές. «Ο ΦΠΑ θα πρέπει από το 23% να μειωθεί στο 19%, από το 13% στο 9% και ο κατώτατος στο 5%. Η εστίαση θα πρέπει να υπαχθεί στο 9%», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι η ΝΔ τον προσεχή Ιούνιο θα καταθέσει το εθνικό φορολογικό σύστημα, όπου θα προβλέπονται όλες αυτές οι αλλαγές και πολλά άλλα, που αφορούν στη φορολογία των επιχειρήσεων αλλά και σε διαρθρωτικές αλλαγές.
Η εκδήλωση στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο
Τις προτάσεις της ΝΔ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος ανέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο ΕΕΘ ο Πολιτικός Κύκλος Θεμάτων Οικονομίας της ΝΔ Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι βασική αρχή του προγράμματος είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μέσω της οποίας θα παταχθεί η φοροδιαφυγή αλλά και θα τονωθεί η επιχειρηματικότητα, καθώς είναι άκρως απαραίτητη η κωδικοποίηση, απλοποίηση και σταθερότητα του φορολογικού πλαισίου.
«Η Πατρίδα μας χειάζεται μία νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα το οποίο η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να το εγγυηθεί είναι η ΝΔ, που σήμερα είναι η μόνη σοβαρή, συγκροτημένη και αξιόπιστη πολιτική δύναμη της χώρας», τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Ο αν.τομεάρχης οικονομίας της ΝΔ είχε πολύωρη συζήτηση με τα μέλη του ΕΕΘ, που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, καθώς απάντησε στις ερωτήσεις τους.
Στην εκδήλωση παρέστη ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, ο βουλευτής Θόδωρος Καράογλου, ο συντονιστής του κύκλου οικονομίας Κώστας Ταγγίρης και πολλά στελέχη του κόμματος.