Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Ο Παπουτσής “άδειασε” τον Χρυσοχοϊδη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ακόμη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ περισσεύουν οι αντιδράσεις για τη «θεσμική βία», του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, όπως χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης την άγαρμπη σπουδή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να λειτουργήσει το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, σε πείσμα των αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο προκάτοχος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αποδοκίμασε πολιτικά τη σπουδή του διαδόχου του να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές.
Ο Χρήστος Παπουτσής μάλιστα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ελλάδας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω ελλειμματικών μέτρων υγιεινής στον χώρο όπου «μαντρώθηκαν» χθες μερικές δεκάδες παράνομοι μετανάστες.
Και φυσικά, έχει ξεχωριστή σημασία να αναπτύσσει μια τέτοια επιχειρηματολογία ένας πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος φυσικά γνωρίζει εξαιρετικά καλά το δίκαιο που επικρατεί στις Βρυξέλλες, και το πώς αντιδρούν οι Ευρωπαίοι σε τέτοια περιστατικά.