Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Μια δύσκολη αρχή

Στα Γιάννενα και στην Άρτα όπου βρέθηκε σήμερα, κομίζοντας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, για να ξαναπιάσει η ελληνική κοινωνία το νήμα με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία της απευθείας επαφής με την κοινωνία.

Μια κοινωνία ανόθευτη από τις προσπάθειες χειραγώγησης των ΜΜΕ και των κηρύκων της ακυβερνησίας. Που καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει σε δυσκολίες οι οποίες δεν… χωρούν μέσα στους ποιοτικούς πίνακες των δημοσκοπήσεων, αλλά αντιθέτως αποτελούν ζώσα πραγματικότητα.
«Η αρχή για να ξανακερδίσουμε το μέλλον». Αυτή είναι σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η βαθύτερη και ουσιαστική σημειολογία της δοκιμασίας της κάλπης της 6ης Μαϊου. Εκεί, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα δώσουν στη χώρα μια ευκαιρία στην ανάκαμψη. Προσφέροντας αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, τη μοναδική εναπομείνασα δύναμη εξουσίας στη χώρα.
Ή, αν θα προσεγγίσουν συμβατικά, παθητικά και με μοιρολατρική διάθεση το μέλλον του τόπου. Ένα μέλλον το οποίο βρίσκεται στα δικά μας χέρια και μόνο. Και τώρα που η δημοσίευση των δημοσκοπήσεων απαγορεύτηκε, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σοβαρά και νηφάλια για το μέλλον μας. Απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί τις εκλογές… περιττές, και βιάζεται να παραμείνει στη διαχείριση της εξουσίας από την πίσω πόρτα της συγκυβέρνησης, την οποία πρότεινε και πάλι απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.