Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Η υπέρβαση ήδη έγινε

Στα μέσα Μαΐου θα διεξαχθεί στην Τουρκία το Final-4 της Euroleague στο μπάσκετ και όπως και το 2009 στο Βερολίνο, έτσι και τώρα θα συμμετάσχουν και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Τότε, είχαν συναντηθεί στον ημιτελικό, το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει και μετέπειτα κατέκτησε και το τρόπαιο, τώρα υπάρχει η πιθανότητα να συγκρουστούν στον μεγάλο τελικό.

Ευχής έργων θα ήταν για τους Έλληνες φιλάθλους να δουν έναν ευρωπαϊκό τελικό ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τους «πράσινους», ωστόσο για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι… πρώτοι να αποκλείσουν την Μπαρτσελόνα και οι… δεύτεροι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πρόκειται για κάτι που αν συμβεί, θα είναι πέρα από κάθε μπασκετική λογική.
Οι καλαθοσφαιριστές του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν, ήδη, την υπέρβασή τους, φτάνοντας μέχρι τους «4», τη στιγμή που κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν.
«Έσπασαν», μάλιστα και την έδρα της Σιένα για να το πετύχουν. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, είναι γεγονός ότι δεν έχουν και πάλι πολλές πιθανότητες.
Οι δε αντίστοιχοι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δέχτηκαν break από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, όταν έχαναν με 2-1 στη σειρά, αλλά στο τέλος «μίλησε» η μεγάλη ευρωπαϊκή τους φανέλα.
Γι’ αυτούς, δε θα είναι και τόσο μεγάλη έκπληξη να περάσουν στον τελικό, αν και απέναντι στην καταιγιστική ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το πράγμα μοιάζει αρκετά δύσκολο. Έχουν, πάντως, πείσμα, ψυχραιμία και θα το παλέψουν.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, λοιπόν, καλούνται να κάνουν δύο θαύματα, ο… πρώτος λίγο μεγαλύτερο. Στοίχημα μπάσκετ και ελληνικές ομάδες στο Final-4 θα είναι όπως και να ‘χει ένα από τα αθλητικά highlights του φετινού Μαΐου.