Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σέρνουν το δημόσιο οι φαρμακοποιοί!

Διαμαρτύρονται ότι τα τελεταία δύο χρόνια τους οφείλονται 300 εκατ.ευρώ
Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρόκειται να καταθέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) για τις καθυστερήσεις των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον κλάδο τους.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, οι συσσωρευμένες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας ανέρχονται σε 300 εκατ. ευρώ και πρόκειται για ποσά που οφείλονται περισσότερους από 24 μήνες. «Μετά το Πάσχα προσφεύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Παραβιάζονται συστηματικά οι κοινοτικές οδηγίες σε ό,τι αφορά την προθεσμία των 45 ημερών μέσα στην οποία πρέπει να γίνεται η αποπληρωμή των οφειλών των ταμείων για φάρμακα» είπε ο κ. Αμπατζόγλου.
Νέες κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα
Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται σε νέο κύμα κινητοποιήσεων. Το ΔΣ του ΠΦΣ στις συναντήσεις του με τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας εισηγείται αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν παλαιά, δηλαδή προ της ένταξης στον ΕΟΠΥΥ, χρέη αλλά και σε όσα ταμεία τα νέα χρέη ξεπερνούν τους πέντε μήνες.

«Η κινητοποίηση αυτή που προγραμματίζεται αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα και θα είναι πανελλαδική. Ας αποφασίσει πλέον η Πολιτεία εάν θέλει ο ασφαλισμένος να έχει πραγματική φαρμακευτική περίθαλψη. Τα φαρμακεία αργοσβήνουν κάτω από την ασφυκτικό κλοιό της οικονομικής αδυναμίας , των ελλείψεων και της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας», ανέφερε ο κ. Αμπατζόγλου.