Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Όλα ανοιχτά

…μετά το χθεσινό 2-1 του Μονάχου. Η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα αλλά η Ρεάλ έχει τη δυνατότητα ανατροπής του σκορ στη Μαδρίτη. Με πρωταγωνιστή τον Άγγλο ρέφερι Γουέμπ, οι δύο ομάδες τελείωσαν από 11 παίχτες το παιχνίδι και με διαμαρτυρίες των Γερμανών για υποψία πέναλτι στον Ριμπερί.

Ο Χάινκες χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη και κορυφαίο τον Γάλλο ακραίο, ενώ ο Μουρίνιο έχει αντίθετη άποψη αφού χαρακτήρισε άδικη την ήττα και οφσαίντ το 1ο γκολ της Μπάγιερν.
Το θέμα είναι πως για ακόμη μία φορά η Ρεάλ δεν μπόρεσε να καταβάλει τη Μπάγιερν στο Μόναχο και οι Βαυαροί δικαιώνουν τον τίτλο του κακού δαίμονα των Ισπανών. Ο υπερτιμημένος Ρονάλντο για ακόμη μία φορά σε κρίσιμο παιχνίδι ήταν ανύπαρκτος και οι μοναδικοί που ξεχώρισαν για τους Ισπανούς ήταν οι «Γερμανοί» Κεντίρα και Οζίλ καθώς και ο Μπενζεμά. Αντίστοιχα οι γηπεδούχοι, που για μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα πίεζαν και είχαν καθηλώσει τους Μαδριλένους, έδειχναν ότι το ήθελαν περισσότερο. Ριμπερί, Ρόμπεν, Γκόμεζ, Λαμ αλλά και ο «νέος», στα μάτια μας, Κρόος. Οι τερματοφύλακες κράτησαν τη θέση τους και δεν ευθύνονται στις φάσεις των γκολ.
Οι «γκαλάκτικος» πρέπει να σκοράρουν στο Μπερναμπέου και να κερδίσουν αν θέλουν να ξαναεπισκευτούν το Μόναχο για τον μεγάλο τελικό. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, παρόλο που χρειάζεται την κατώτερη δυνατή νίκη με 1-0. Θα πρέπει μάλιστα να θεωρούν τους εαυτούς τους σίγουρα ευννοημένους αφού κάλλιστα ο διαιτητής θα μπορούσε να αποβάλλει με απ’ ευθείας κόκκινη τον Μαρσέλο λίγο πριν το τέλος του ματς, για το σκληρό και αντιαθλητικό φάουλ στον Μίλλερ, που λίγο έλλειψε να βάλει «μπουρλότο» στο παιχνίδι. Το σίγουρο είναι πως θα δωθεί συνέχεια στην Ισπανία, πόσο δε μάλλον αν το παιχνίδι δεν πηγαίνει καλά για κάποια από τις δύο ομάδες.
Διαχρονικά η Μπάγιερν είναι από τις ευρωπαϊκές ομάδες που δεν φοβούνται τη Ρεάλ. Έχουν πάρει αποτελέσματα στο Μπερναμπέου και δεδομένου ότι φέτος ο τελικός θα φιλοξενηθεί στην έδρα τους, δεν θα αποτελέσουν το εύκολο «θύμα» για τον …special 1 και την ομάδα του.
Με ανυπομονησία αδυμονούμε για τη ρεβάνς. Τέτοια παιχνίδια περιμένουμε όλη τη χρονιά. Όπως και το σημερινό, Τσέλσι-Μπαρτσελόνα, για το οποίο θα μιλήσουμε αύριο.