Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Ναι μεν, αλλά…

Η τελική κατάταξη των σκόρερ στην Superleague, φέρνει τον Μιραλάς στην 1η θέση με 20 γκολ, τον Μήτρογλου στη 2η με 16 γκολ και 3ο τον Λέτο με 15 γκολ. Αν κάποιος έβλεπε απλά την λίστα στο τέλος της κανονικής περιόδου θα κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος του Παναθηναϊκού τα πήγε περίφημα αφού, σαν μεσοεπιθετικός, πλασαρίστηκε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ. Κι όμως, όλοι γνωρίζουν, ότι τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν όλοι είχαν τις ίδιες, πάνω κάτω, συμμετοχές.

Τουλάχιστον από το δείγμα ολόκληρου του 1ου γύρου, ο Αργεντίνος των πράσινων με τη νέα θέση που του βρήκε ο Φερέιρα, είτε από ανάγκη είτε από επιλογή, θα τερμάτιζε με διαφορά μπροστά από τον δεύτερο. Τα 15 γκολ ο Λέτο τα πέτυχε αγωνιζόμενος «φουλαριστός». Ο τραυματισμός του όμως τον πήγε τελικά πίσω και δεν του επέτρεψε να κάνει ρεκόρ καριέρας και να διατηρήσει τα βλέμματα πάνω του ως το τέλος της σεζόν.
Το αντίκτυπο ήταν έντονο και στην ομάδα του. Αρκεί κάποιος να δει τα αποτελέσματα των αγώνων του Παναθηναϊκού χωρίς τον Λέτο και να τα συγκρίνει με αυτά όπου ο χαρισματικός Σεμπάστιαν έπαιζε βασικός. Η απουσία του κόστισε στον Παναθηναϊκό και, αναμφίβολα, συνέβαλε ώστε ο Ολυμπιακός να εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο.
Στο φετινό ρόστερ του τριφυλλιού ο Φερέιρα είχε, νωρίς, διακρίνει τον ηγετικό ρόλο που μπορούσε να διαδραματίσει ο Αργεντίνος και είχε επενδύσει πάνω του. Το όλο εγχείρημα απέδιδε καρπούς, αλλά κανείς δεν υπολόγιζε τον αστάθμητο παράγοντα ενός σοβαρού τραυματισμού. Το μειωμένο μπάτζετ και η άσχημη οικονομική κατάσταση στο ταμείο του συλλόγου, δυστυχώς, κατέστησαν τον Λέτο αναντικατάστατο στην επιθετική γραμμή των πράσινων και αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα απώλειας του φετινού πρωταθλήματος.
Αυτό το γνωρίζουν τόσο στο στρατόπεδο των πράσινων όσο και στα αντίπαλα στρατόπεδα. Είναι κάτι άλλωστε που συντηρούνταν στα πρωτοσέλιδα όλων των εφημερίδων και είχε προκαλέσει την απορία «φίλων και γνωστών», το πως ο Φερέιρα είχε βρεί το …κουμπί του Λέτο. Θα μείνουμε όμως όλοι με το ερώτημα για το που θα μπορούσε να φτάσει φέτος ο μεσοεπιθετικός του τριφυλλιού, αγωνιζόμενος σαν φορ, και πόσο θα είχε ευννοηθεί τόσο η ομάδα του όσο και ο ίδιος!