Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η Ευρώπη στο πλευρό του Σαμαρά

Την αλλαγή κλίματος που παρατηρείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα σε επίπεδο Λαϊκού Κόμματος, υπέρ των θέσεων του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και τέως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος σε πρόσφατη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών στις Βρυξέλλες.

Στη συνεδρίαση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του EPP Βίλφρεντ Μαρτένς και ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών Ράντον Λουίς Γιαλκαρσέλ, ενώ συζητήθηκε εκτενώς ο προγραμματισμός της προσεχούς διετίας. Ενός χρονικού διαστήματος δηλαδή το οποίο θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, όχι μονάχα για την Ελλάδα, στην οποία θα εφαρμοστούν οι αυστηρές πολιτικές που συνοδεύουν το Μνημόνιο ΙΙ, αλλά ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου αναμένεται, μερική έστω, αναθεώρηση των πολιτικών λιτότητας που προκύπτουν από τη Δημοσιονομική Συνθήκη.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ηγέτες του ΕΡΡ, που αποτελεί και την κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, στέκονται πλέον δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, στις θέσεις τις οποίες διατυπώνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη έμφασης στην ανάπτυξη, η οποία έχει παραγκωνιστεί λόγω της εμμονής σε πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας και λιτότητας.
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος διατηρεί πρωταγωνιστικό ρόλο στον Τομέα Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει και των πρόωρων εκλογών, συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκεί δηλαδή όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για την Ελλάδα.