Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Τίμησαν τον Χρήστο Γιαννακίδη

Συγγενείς και φίλοι τίμησαν της μνήμη του αείμνηστου παραδοσιακού οργανοπαίκτη Χρήστου Γιαννακίδη. Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του. Ο Χρήστος Γιαννακίδης υπήρξε μεταξύ των κορυφαίων παραδοσιακών οργανοπαικτών της Μακεδονίας.
Χαρακτηρίζονταν ο δεξιοτέχνης του Βιολιού. Τα τέλια του βιολιού του άλλοτε μοιρολογούσαν και άλλοτε ξεσήκωναν τον κόσμο σε ένα ατελείωτο γλέντι κεφιού και χαράς.  Τα βιώματα των συνανθρώπων του ήταν και δικά του βιώματα. Καημοί και πόνοι συνταίριαζαν στο μουσικό ήχο του βιολιού του, σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης, αλλά  ταυτόχρονα αναζητούσε μέσα από τα μουσικούς διαδρόμους, την ψυχική ανάταση των συνανθρώπων του με αισιόδοξα και γεμάτα ελπίδα τραγούδια του.
Το απαράμιλλο παίξιμο του ήταν εκείνο που τον έκανε να είναι περιζήτητος συνεργάτης σπουδαίων παραδοσιακών συγκροτημάτων και επώνυμων λαϊκών τραγουδιστών. Οι νέοι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν μαζί του, ωφελήθηκαν τα μέγιστα στην καλλιτεχνική τους πορεία   και όταν αναφέρουν το όνομα  του νιώθουν υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη.  Συγγενείς και φίλοι θα  θυμούνται για πάντα αυτόν τον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη.