Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Παναθηναϊκός “κατάφερε” να το χάσει

Τα κατάφερε λοιπόν ο Παναθηναϊκός και έκανε ρεκόρ. Μέσα σε 5 αγωνιστικές βρέθηκε από το +5 στο –4, 6 αγωνιστικές πριν το τέλος και παραμονή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Ο.Α.Κ.Α. Έχοντας έναν αγώνα την εβδομάδα, μόνο ένα στόχο και όλο το περιθώριο να προετοιμάζεται για κάθε αγώνα.

Η διαιτησία, από το Ξάνθη-Ολυμπιακός(!) και έπειτα, τον πάει φανερά κόντρα, οι τιμωρίες εφαρμόζονται μόνο πάνω του (παιχτών από κάρτες αλλά και γηπέδου), όμως και η ομάδα δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο Φερέιρα (η θετική γνώμη μου για αυτόν δεν αλλάζει) είχε μία εβδομάδα πριν από κάθε παιχνίδι να προετοιμάσει την ενδεκάδα και να βρεί λύσεις. Ο ίδιος διαχειρίστηκε τις απουσίες παιχτών από κάρτες και επέλεξε τους αγώνες που θα έλειπαν. Θα πρέπει να είχε κάποιο πλάνο στο μυαλό του. Πιθανόν να θεώρησε πως όλα θα κρίνονταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (όπου θα είναι όλοι παρώντες) και υποτίμησε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αναμετρήσεις πάντοτε απρόβλεπτες και ειδικών συνθηκών. Να θυμίσω ότι ο δικέφαλος του βορρά κατέβηκε στην Αθήνα με σημαντικές ελλείψεις και η ΑΕΚ προερχόμενη από 3 αγωνιστικές χωρίς νίκη. Σημειωτέον ότι οι πράσινοι κάνουν πρωταθλητισμό και θα έπρεπε να γυαλίζει το μάτι τους σε κάθε αγώνα, πόσο μάλλον όταν απέναντι σου έχεις δύο πολύ μεγάλες ομάδες!
Πολύ φοβάμαι ότι την άλλη Κυριακή, αν παρουσιαστεί η ίδια εικόνα το …κοντέρ θα γράψει πολλά! Την ώρα που οι ερυθρόλευκοι δίνουν τα ρέστα τους στο …τελευταίο κατοστάρι (…και σε 3 διαφορετικά μέτωπα), οι πράσινοι δείχνουν να μένουν από δυνάμεις, πάθος και φαντασία. Σε δύο αγωνιστικές γκρέμισαν ότι είχαν χτίσει σε έναν ολόκληρο γύρο. Επιβεβαιώνουν έτσι και αυτούς που υποστήριζαν πως ο φετινός Παναθηναϊκός ήταν μια… «χρηματιστηριακή φούσκα».
Μια νίκη στον ερχόμενο αγώνα στο Ο.Α.Κ.Α. ίσως πλέον να αποτελέσει μόνο φάρμακο για τους φίλους της ομάδας, μιας και δεν είναι στο χέρι του τριφυλλιού πλέον ο τίτλος. Σε περίπτωση όμως ήττας, πολύ φοβάμαι πως, θα αρχίσει η κατηφόρα. Κι όταν αρχίσει, ας μου πει κάποιος, πού, πώς και ποιός θα την σταματήσει!