Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Δατσέρης σε ρόλο… Τσουκάτου

Όσο περνούν οι μέρες, αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τους ρόλους, κεντρικούς και περιφερειακούς, που θα αναλάβουν στελέχη τα οποία βρέθηκαν επί σειρά ετών στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να αποφύγει τις ομαδοποιήσεις, και για τον λόγο αυτό άλλωστε το team των στενών συνεργατών στους οποίους στηρίχτηκε τα προηγούμενα χρόνια… αυτοδιαλύθηκε.
Εκείνος μάλιστα που πριν από μερικές μέρες έκανε τη σχετική εξαγγελία, ο Γιάννης Δατσέρης, φαίνεται ότι θα είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής στον νέο πολιτικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ. Διατηρώντας έναν ρόλο αντίστοιχο εκείνου που είχε το 1996 δίπλα στον Κώστα Σημίτη ο Θόδωρος Τσουκάτος, μόνο που ο Γιάννης Δατσέρης θα είναι παράλληλα επιφορτισμένος και με το καθήκον να παρεμβαίνει δημοσίως και να «δίνει γραμμή», κάτι που απέφευγε ο «στρατηγός» του εκσυγχρονισμού, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια.
Χθες, ο στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου επιτέθηκε στον Στέφανο Τζουμάκα, ο οποίος είχε καταγγείλει νοθεία στην εσωκομματική διαδικασία των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Ενώ, ετοιμάζεται να αναλάβει κεντρικό ρόλο στην Επιτροπή εκλογικού αγώνα, στη σύσταση της οποίας θα προχωρήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με παράλληλη ευθύνη για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων με τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη χώρα.