Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Το πραγματικό πρόβλημα

Το πραγματικό πρόβλημα το οποίο θα κληθούν να λύσουν οι πολίτες με τη ψήφο τους είναι αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη ή αν θα φύγουμε. Προφανώς το διακύβευμα είναι η ευρωπαϊκή μας προοπτική και οι αναμέτρηση θα γίνει σ’ αυτή τη βάση. Μεταξύ των ευρωπαϊστών και των αντιευρωπαϊστών. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν μικροκομματικές επιδιώξεις προς άγραν ψήφων.

Να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Η Νέα Δημοκρατία κατά κύριο λόγο και το ΠΑΣΟΚ είναι οι δύο παρατάξεις που εγγυώνται την ευρωπαϊκή μας πορεία και προοπτική. Απέναντι σ’ αυτές έχει δημιουργηθεί ένα αντιευρωπαϊκό μέτωπο που συγκροτείται από ετερόκλητα πολιτικά σχήματα. Από την άκρα Αριστερά μέχρι την άκρα Δεξιά, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το ΛΑΟΣ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή.
Προφανώς η κάθε ψήφος ενισχύει ή αντίστοιχα αποδυναμώνει την παραμονή μας στην Ευρώπη. Η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αυξάνει τις πιθανότητες παραμονής μας στην Ευρώπη. Αντιστρόφως η ενίσχυση της Αριστεράς και της δημαγωγικής Δεξιάς μειώνουν δραματικά αυτές τις πιθανότητες.