Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Απαλλάσσεται με βούλευμα για την υπόθεση των σχολικών δρομολογίων

Απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχετικά με την υπόθεση οικονομικών υπερβάσεων που είχαν σημειωθεί στις συμβάσεις για τα σχολικά δρομολόγια, κατά την περίοδο που υπηρετούσε στη νομαρχία.
Σύμφωνα με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης ο κ. Ψωμιάδης απαλλάσσεται από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βάρος του δημοσίου κατ' εξακολούθηση, ενώ για την ίδια πράξη απαλλάσσεται ο πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής.

Στο βούλευμα, οι εφέτες επικαλούνται το νόμο 3731/2008 που νομιμοποίησε αναδρομικά τις συμβάσεις μεταφοράς των μαθητών, στις οποίες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Για την υπόθεση οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης διαπιστώθηκε ότι οι υπερβάσεις για τα δύο σχολικά έτη προσέγγιζαν τα 4 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική πρόταση της αντιεισαγγελέως Εφετών, τόσο ο Π. Ψωμιάδης όσο και ο Γ. Τσαμασλής, δεν ενήργησαν με δόλο για να ωφεληθούν οι ίδιοι, αλλά αντιθέτως ενήργησαν καλόπιστα απευθυνόμενοι δημοσίως σε κάθε αρμόδια υπηρεσία και υπουργείο προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την μεταφορά των μαθητών.
zougla.gr