Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η απάντηση στον αποπροσανατολισμό

Με περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, που θα στείλουν το μήνυμα της δύναμης αξιοπιστίας που έρχεται, αλλά και θα ενδυναμώσουν τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, στην τελική ευθεία προς τις πρόωρες εκλογές, σχεδιάζει να απαντήσει το επόμενο διάστημα ο Αντώνης Σαμαράς, στην αναμενόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού που θα επιχειρήσει το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει ότι ο χρόνος μετρά εις βάρος του ΠΑΣΟΚ, και η νέα ηγεσία του Κινήματος θα έχει στη διάθεσή της ελάχιστες μόλις ευκαιρίες για να επιχειρήσει το «συμμάζεμα» της κοινωνικής βάσης του, προκειμένου να πετύχει μια όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία στις πρόωρες εκλογές οι οποίες πλησιάζουν με ταχύ ρυθμό.
Στη Συγγρού λοιπόν είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στο «νέο ΠΑΣΟΚ», αλλά να δείξουν από την πρώτη στιγμή ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί τη φυσική και ενοχική συνέχεια του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι το «τρίτο πρόσωπο» του Μνημονίου μετά από τον πρώην πρωθυπουργό και τον τέως «τσάρο» της οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επομένως φέρει σημαντικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα.
Οι περιοδείες στο σύνολο της χώρας θα επιτρέψουν στον Αντώνη Σαμαρά να έρθει σε απευθείας επαφή με τον λαό, και να εξηγήσει στην ελληνική κοινωνία τόσο τους εθνικά υπεύθυνους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου ΙΙ, όσο και το όραμα που έχει για το μέλλον, προκειμένου να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση.
Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι με τις περιοδείες του Αντώνη Σαμαρά σε κρίσιμες εκλογικά περιφέρειες, θα αυξηθεί σημαντικά η συσπείρωση της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θα περιοριστούν οι διαρροές προς κόμματα διαμαρτυρίας, στα δεξιά του πολιτικού φάσματος.