Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ν.Δ. "ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ"

Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου. Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και την αποδοχή των μόνιμων θέσεών του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Η κριτική της ΝΔ απέναντι στις ατελέσφορες φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή της στην αδήριτη ανάγκη μέτρων ανάπτυξης πλέον είναι κοινός τόπος και για τους εταίρους μας.
Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε σε όσα αρνητικά καταλόγιζε στο πρώτο μνημόνιο:
  • Μίλησε εγκαίρως για την αδιέξοδη πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της αύξησης των φόρων, που τελικά έφερνε νέα μέτρα και αυτά με τη συνταγή της λιτότητας που εντέλει κατέληξαν να κάνουν το χρέος μη βιώσιμο και την ελληνική κοινωνία να βυθιστεί στην απόγνωση,
  • Και για όσους προκαλούν εσκεμμένα σύγχυση, το πρώτο μνημόνιο ούτε το χρέος μείωνε, ούτε το επιτόκιο μείωνε αλλά αντιθέτως το αύξαινε, ενώ και ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους εξακολουθούσε να είναι σύντομος.
Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε στην επιλογή της να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση:
  • Η Ελλάδα παρέμεινε στη ζώνη του ευρώ, και στην Ε.Ε., παρουσία που τέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο από την αλλοπρόσαλλη έμπνευση του δημοψηφίσματος του κ. Γ. Παπανδρέου.
  • Για πρώτη φορά έγιναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη τρόικα για το πλαίσιο των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν, σε αναμφίβολα αντίξοες συνθήκες.
  • Η δανειακή σύμβαση, η οποία αν και εξακολουθεί να διέπεται από τις λογικές των πολιτικών λιτότητας, εντούτοις, δίνει το απαραίτητο χρονικό εύρος να προωθήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικές που θα μας απομακρύνουν δια παντός από το χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας.
  • Ήδη δίνεται η δυνατότητα να «ξεκολλήσουν» τα έργα του ΕΣΠΑ.
Χρειάζεται όμως και κάτι ακόμα: αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.
Η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται που επέμενε για εκλογές αμέσως μετά τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης και της ανταλλαγής ομολόγων γιατί:
  • Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να ξεκινήσει το τιτάνιο έργο της ανάπτυξης.
  • Η κοινωνία πρέπει να δώσει την εμπιστοσύνη της στην πολιτική που θα ακολουθηθεί, ώστε να διαφυλαχθεί η κοινωνική ηρεμία και συνοχή που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του προγράμματος ανάπτυξης.
Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία. Για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ανάπτυξης, μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, με ενίσχυση της ρευστότητας που θα ανακουφίσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν από την ύφεση και θα μειώσουν την ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην ελληνική κοινωνία και να αλλάξει ριζικά την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές είναι η μοναδική εγγύηση για να χαράξουμε, επιτέλους, μια νέα αφετηρία για τον τόπο, για να ακολουθήσουμε μια νέα πορεία Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης.
ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα είναι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, αλλά και η κοινή δήλωση των «17», στις οποίες, για πρώτη φορά, γίνεται σαφής αναφορά στην ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών.
Συγκεκριμένα:
Α. Στο κείμενο Συμπερασμάτων, η Σύνοδος Κορυφής τονίζει:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επάνοδο της Ευρώπης σε πορεία ανάπτυξης και δημιουργία θέσεων εργασίας. Προς τούτο απαιτείται διττή προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει τόσο μέτρα για την διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης όσο και δράσεις για την τόνωση της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης».
Β. Στην κοινή τους δήλωση οι 17 Πρωθυπουργοί της Ευρωζώνης αναφέρουν, ότι «υποστηρίζουν συγκεκριμένα και ειδικά μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης», και σημειώνουν την ανάγκη «στήριξης των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για βασικά έργα υποδομής και μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την ενίσχυση της ρευστότητας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και την προώθηση της απασχόλησης και της εκπαίδευσης».
  • Είναι γνωστή η επιμονή του Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, στην ανάγκη υιοθέτησης άμεσων μέτρων που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάταξη της Ελληνική Οικονομίας.
Ενδεικτικά σημειώνεται:
Α. Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κουφής του ΕΛΚ (1η Μαρτίου 2012) δήλωνε:
«Πρέπει να προσθέσουμε αναπτυξιακή διάσταση στο πρόγραμμά μας, για να προωθήσουμε την ανάκαμψη και να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή».
Β. Μετά το τέλος των διμερών συναντήσεών του στις Βρυξέλλες (1η Μαρτίου 2012) ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωνε:
«Σήμερα στο ΕΛΚ, και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις μου με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ντολ, επανέλαβα την ανάγκη:
1ον. Να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε συμφωνήσει και ήδη ψηφίσαμε. Και
2ον. Να λάβουμε άμεσα μέτρα για την Ανάκαμψη και Ανάπτυξη της Οικονομίας.
Γιατί, χωρίς Ανάκαμψη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο.
Συζητήσαμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ώστε, άμεσα, να περιορισθεί η ύφεση και να μειωθεί η ανεργία, ειδικά των νέων.
Συγκεκριμένα:
- Να ενεργοποιηθούν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
- Να αξιοποιηθούν οι πόροι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
- Να δημιουργηθεί μια Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.
- Να τονωθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να ενισχυθούν οι εξαγωγές.
- Να απεμπλακούν, επιτέλους, τα μεγάλα έργα υποδομής».
  • Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, σταθερά εδώ και δυόμιση χρόνια, επισημαίνει ότι η πολιτική της μονομερούς λιτότητας βυθίζει τη χώρα σε χειρότερα αδιέξοδα και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ανάκαμψη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
Από την πρώτη στιγμή – και συγκεκριμένα από το Φεβρουάριο του 2010 με τα «23 μέτρα ανάσες» για την Οικονομία – ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει την ανάγκη δράσεων που οδηγούν στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Σήμερα, οι θέσεις του υιοθετούνται από το σύνολο των ηγετών της Ευρωζώνης και γενικότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.