Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ

- Παν. Ψωμιάδης: είναι μεγάλο το ενδιαφέρον της ΝΔ για τα προβλήματα των ομογενών.
- Δημ. Τσάμης: ειδική μέριμνα για την πάταξη της γραφειοκρατίας που σας ταλαιπωρεί.
- Ανθούλα Πορφυριάδου: θα εργαστούμε ακόμη πιο σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των παλιννοστήσαντων.


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε χθες (Τρίτη) η Γραμματεία Παλιννοστούντων και Ειδικών πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης τόνισε το ειδικό ενδιαφέρον της ΝΔ για τα προβλήματα των ομογενών, η αντιμετώπιση των οποίων, όπως είπε, μπήκε σε έναν πολύ καλό δρόμο επί των κυβερνήσεων της ΝΔ. «Δεν σας βοηθήσαμε αρκετά. Θέλαμε αλλά σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε», σημείωσε ο κ. Ψωμιάδης που πρόσθεσε πως «όταν οι δικοί μας πατεράδες και παπούδες ήρθαν από τον Πόντο βρήκαν χειρότερη υποδοχή».
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «οι πόρτες της ΝΔ θα είναι πάντα ανοιχτές για εσάς, τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές. Σας καλώ να συμμετέχετε στις εκλογές και να στηρίξετε ανθρώπους που προέρχονται από τις τάξεις σας και ξέρουν καλά τα προβλήματα σας. Η Ελλάδα που σας υποδέχθηκε είναι η Ελλάδα της Ευρώπης, η Ελλάδα του ευρώ. Στις επερχόμενες εκλογές σας καλώ να αγωνιστείτε μαζί μας για να κρατήσουμε αυτήν την Ελλάδα».
Η αναπληρώτρια Γραμματέας Παλιννοστούντων και Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της ΝΔ Ανθούλα Πορφυριάδου, τόνισε ότι «καθημερινά αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικά σας προβλήματα. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Η γραφειοκρατία και η κακή εφαρμογή κάποιων διατάξεων προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα σε πολλές οικογένειες. Δεσμευόμαστε να τα αντιμετωπίσουμε γιατί πρόκειται για αδικίες και στρεβλώσεις».
Πολλοί απ’ όσους συμμετείχαν έθεσαν το πρόβλημα της ιθαγένειας των παιδιών και ζήτησαν στήριξη και πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα δάνεια, την ένταξη των παιδιών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας.
Η σύσκεψη αποφάσισε ομόφωνα να διοργανωθεί εκδήλωση για την Ποντιακή Γενοκτονία αλλά και να γίνει ακόμη μία συγκέντρωση για την υποστήριξη υποψηφίων βουλευτών στις επικείμενες εκλογές, που προέρχονται από τις τάξεις των παλιννοστούντες.