Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Κούβελος-Βελόπουλος-Δρούτσας στην εισαγγελία για το πόθεν έσχες

Τρεις από τις συνολικά 24 δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών από τους ορκωτούς λογιστές θα περάσουν από την εισαγγελία εφετών, για ανακριβή δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής.

Πρόκειται για τους Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον τέως ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνο Δρούτσα.

Για τους κ.κ. Κούβελο και Δρούτσα, διαπιστώθηκαν ανακρίβειες πάντως, σύμφωνα με τους ελέγχους, διαπιστώθηκαν ανακρίβειες στο πόθεν έσχες χωρίς επαυξήσεις στην περιουσιακή τους κατάσταση.
«Για τις 20 περιπτώσεις πολιτικών έγινε ο διασταυρωτικός έλεγχος αλλά δεν διαπιστώθηκε παράβαση του νόμου για το πόθεν έσχες», διαβεβαίωσε ο Β. Αργύρης, Πρόεδρος της Επιτροπής.

Ο κ. Αργύρης απέφυγε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις σε ότι αφορά όλους όσους έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, ενώ τόνισε ότι «η ανακρίβεια θα καταγραφεί στις εκθέσεις που θα συνταχθούν και θα σταλούν στον εισαγγελέα». Πρόσθεσε δε, ότι «δεν προτίθεμαι να παίξω το παιχνίδι της ονοματολογίας», διευκρινίζοντας ότι τα ονόματα έχουν ήδη διαβιβαστεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν.

«Η όποια παράβαση διαπιστώθηκε, μετά την διασταύρωση των στοιχείων και των παραστατικών πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης», ανέφερε και πρόσθεσε «εξετάσαμε το ενδεχόμενο να προδημοσιεύσουμε τις περιπτώσεις. Όμως ο νόμος είναι σαφής. Δεν μπορεί να γίνει επιλεκτική δημοσιοποίηση».

Να σημειωθεί ότι άλλη μια περίπτωση από τις 24 που εξετάστηκαν, αυτή του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Δημητρακόπουλου έχει ήδη σταλεί στην εισαγγελία εφετών. Για τον κ. Δημητρακόπουλο, η παραπομπή του στον εισαγγελέα οφείλεται σε εκπρόθεσμη δήλωση.

zougla.gr