Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Εθνική παρέμβαση Αβραμόπουλου

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε το λόγο και αφού επεσήμανε τον «μακρύ και δύσκολο δρόμο» του οδικού χάρτη, για τον οποίο σημείωσε χαρακτηριστικά «όλοι χρειάζεται να εργασθούμε για την επιτυχία του», εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για το κλίμα μέσα στο οποίο ξεκινάει αυτή η προσπάθεια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη συζήτηση που αρχίζει για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, «την ίδια στιγμή που στη μια αίθουσα θα ψηφίζονται τα σκληρά μέτρα για τη σωτηρία της πατρίδας, σε μια άλλη αίθουσα θα συγκρούονται τα δύο μεγάλα κόμματα για τα στατιστικά στοιχεία».
Παρεμβαίνοντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε με τη «συναινετική στάση» του υπουργού Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας ότι ως νομικός μελέτησε το φάκελο πριν σταλεί στη Δικαιοσύνη και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχει θέμα». Με την παρέμβαση Αβραμόπουλου φέρεται να συμφώνησε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αποφευχθεί- εν όψει των κρίσιμων εβδομάδων που ακολουθούν λόγω PSI και εκλογών- πόλωση.