Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς δείχνει τον άλλο δρόμο

Την ώρα που η Ελλάδα δείχνει τους τελευταίους μήνες να στερείται εθνικής εκπροσώπησης, και να περιορίζεται σε ρόλο παθητικού θεατή όσων αποφασίζονται στα διεθνή κέντρα λήψης των αποφάσεων, ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να δείχνει με επιμονή και συνέπεια τον άλλο δρόμο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνει μια στρατηγική εθνικής εξωστρέφειας, με τις κρίσιμες για το μέλλον επισκέψεις που έχει πραγματοποιήσει στη Ρωσία και το Ισραήλ, όπου και συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και την πολιτική ηγεσία του Τελ Αβίβ.
Σήμερα στην Κύπρο, το μαρτυρικό νησί του Ελληνισμού, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και τον Νίκο Αναστασιάδη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Επανέλαβε ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, σε μια περίοδο κρίσης, στην οποία μεταξύ άλλων ο ΟΗΕ ασκεί πίεση για την ταχεία επίλυσή του.
Έφερε δε ως παράδειγμα την πρωτοβουλία που είχε αναλάβει ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, για την αναγνώριση της ΑΟΖ, προκειμένου να δείξει την οδό της υπέρβασης, την οποία θα έπρεπε να ακολουθούν όλα τα σύγχρονα έθνη, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.