Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Στο καρναβάλι της Νυμφόπετρας, γέλασαν με την ψυχή τους. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο αργότερα.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν και φέτος οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νυμφόπετρας «Μέγας Αλέξανδρος στην πλατεία του χωριού. Εκατοντάδες επισκέπτες έζησαν μοναδικές όμορφες  στιγμές που τους χάρισαν απλόχερα οι καρναβαλιστές.
Η θεματολογία βγαλμένη μέσα από την ίδια την ζωή έδωσε αφορμή να σατιριστούν εύστοχα καταστάσεις και πράξεις των ταγών της εξουσίας. Η τρόικα, οι σαπουνόπερες της τηλεόρασης, οι αγανακτισμένοι πολίτες,  οι απλήρωτοι γαλακτοπαραγωγοί, τα γερμένα υποβρύχια και τα καμώματα της βουλής των Ελλήνων ήταν μερικά από τα θέματα που σατιρίστηκα δεόντως.
                                                 Λατέρνα και φτώχεια
Την τιμητική της είχε μια λατέρνα που στους μεγαλύτερους  θύμισε παλιές καλές εποχές. Δεν θύμισε μόνο τον αξέχαστο από τις Ελληνικές ταινίες Αυλωνίτη αλλά και το δικό τους λατερνατζή τον αείμνηστο Μπάρμπα Γιώργη, τον γνωστό στην περιοχή Λατερνατζή, που με την μουσική της λατέρνας του, έδινε το δικό του μουσικό χρώμα στα πανηγύρια και στις διασκεδάσεις των ανθρώπων στα χωριά. 

                                            Άφθονη φασολάδα
Από νωρίς το πρωί η ομάδα που είχε επιφορτιστεί με την παρασκευή της πατροπαράδοτης φασολάδας ήταν επί ποδός για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους και τα κατάφεραν άριστα.  Εκατοντάδες φίλοι που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις γεύτηκαν την φασολάδα και τα παραδοσιακά εδέσματα με μεγάλη ευχαρίστηση.
4 καζάνια με φασολάδα διατέθηκαν προς θρέψη των επισκεπτών.
                                     

                 Ο Σύλλογος  Μικροκώμης έδωσε τα ρέστα του..
Έκπληξη αποτέλεσε η συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκώμης τα μέλη της οποίας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ξεσήκωσαν το πλήθος. Το κέφι και η ζωντάνια των καρναβαλιστών της Μικροκώμης  ξεσήκωσε τον κόσμο.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο αργότερα από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Νυμφόπετρα.