Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο Χρυσοχοϊδης (ξανα) πετάει το γάντι

Το «Βήμα της Κυριακής», τη ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, που έχει ξεκινήσει μετωπική αναμέτρηση με τον Γιώργο Παπανδρέου τις τελευταίες εβδομάδες, επέλεξε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, για να πετάξει για άλλη μια φορά το γάντι στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, στον οποίο απευθυνόταν η φράση του Γιώργου Παπανδρέου από την ομιλία του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ότι «κανείς δεν έγινε υπουργός με το ζόρι», δεν είχε την ευκαιρία να απαντήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στους βουλευτές και όχι τους υπουργούς.
Έτσι, το «Βήμα της Κυριακής» του δίνει σήμερα την ευκαιρία που έχασε πριν από μερικές μέρες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης περνάει στην αντεπίθεση.
«Αν τον είχα απογοητεύσει, τότε όφειλε να με παύσει», είναι η απάντηση που δίνει σε ερώτημα να σχολιάσει την αποστροφή του Γιώργου Παπανδρέου για υπουργούς που απογοήτευσαν τον πρώην πρωθυπουργό.
Παράλληλα, αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, με φόντο τη διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, και στο περιθώριο της ανακοίνωσης του Ανδρέα Λοβέρδου ότι αποσύρεται, προκειμένου να συμπαραταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σχολιάζει ότι ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος θα πρέπει να εκλεγεί από τη βάση, ενώ επισημαίνει ότι η συνεργασία Βενιζέλου-Λοβέρδου συνιστά πρωτοβουλία που συμβάλλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας μέσα στο ΠΑΣΟΚ, και μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο διχασμού των στελεχών του Κινήματος.