Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Δεν ψηφίζει ο Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε χθες ότι είναι βέβαιος πως η Ελληνική Βουλή θα υπερψηφίσει την Κυριακή τη νέα δανειακή σύμβαση. Σήμερα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήρθε να απομακρύνει αυτή την προοπτική, στο σκέλος που μπορεί να επηρεάσει φυσικά, ανακοινώνοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το Μνημόνιο ΙΙ.

Εκ των πραγμάτων δημιουργείται μείζον θέμα για την κυβέρνηση Παπαδήμου, μέλη της οποίας είναι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., οι οποίοι, εφόσον ακολουθήσουν τη γραμμή που χάραξε ο αρχηγός τους, δεν θα ψηφίσουν την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού επανέλαβε τις ενστάσεις του για το πώς θα έπρεπε να κινηθεί ο Λουκάς Παπαδήμος, δήλωσε ωστόσο ότι στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός αποφασίσει να κρατήσει στην κυβέρνηση τα στελέχη του κόμματός του, ο ίδιος δεν θα θέσει εμπόδια.
Παράλληλα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση κατά της Γερμανίας και της Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτήρισε persona non grata τον Πολ Τόμσεν, και επανέλαβε την εκτίμησή του ότι δεν υπάρχει περιθώριο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν μπορεί να είναι όμηρος και υπήκοος ο Έλληνας», τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας και πάλι λόγο για απαίτηση των δανειστών να απεμπολήσει η Ελλάδα την εθνική κυριαρχία της.