Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Άμεση αναγκαιότητα θεσμικού εκδημοκρατισμού και ενίσχυσης του Ακαδημαϊκού χαρακτήρα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων(ΣΣΕ).

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους κ.κ Υπουργούς -Εθνικής άμυνας
-Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων
Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
με έγγραφό του, απευθύνεται προς τα Υπουργεία,  Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων  - και ζητά να του γνωστοποιηθεί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την  αντιμετώπιση των καταγγελιών που περιλαμβάνονται στο έγγραφο, καθώς και των μέτρων που προτείνει. Συγκεκριμένα:

Στο έγγραφο καταγγέλλεται, πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι αυτή που διατηρεί ένα ευρύτερο κλίμα αυταρχισμού, κατάχρησης εξουσίας και ποικίλων άλλων παρεμβάσεων.
Επίσης, στο έγγραφο γίνεται αναφορά και σε ποινικά αδικήματα πλαστοπροσωπίας και για «σχολή κλειστό στρατόπεδο, ενώ προτείνονται σειρά μέτρων για τον θεσμικό εκδημοκρατισμό, την διαφάνεια και την ενίσχυση του ακαδημαϊκού χαρακτήρα της σχολής.
 Επισυνάπτεται έγγραφο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ.
Παρακαλούμε, να μας ενημερώσετε  για τις δικές σας ενέργειες και τις δικές σας θέσεις όσον αφορά:
α. Την αντιμετώπιση των ως άνω καταγγελιών του Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ανώτατου Στρατιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και β. τις αλλαγές που ο Σύλλογος προτείνει για τον θεσμικό εκδημοκρατισμό, τη διαφάνεια και την ενίσχυση του Ακαδημαϊκού χαρακτήρα της ΣΣΕ.
                                                                                           
Ο καταθέτων βουλευτής
 Λαφαζάνης Παναγιώτης