Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Μια νίκη που μας ανεβάζει τη διάθεση

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του χθες στη Ρωσία, επί της Ρούμπιν Καζάν, απέκτησε το πλεονέκτημα πρόκρισης στους 16 του Europa League και απομένει να σφραγίσει το εισιτήριο την άλλη εβδομάδα στο κατάμεστο Γ.Καραϊσκάκης. Διακριθέντες όλοι όσοι αγωνίστηκαν, μαζί με τον προπονητή, αλλά σίγουρα ξεχωρίζουν ο σκόρερ Νταβίντ Φουστέρ και ο «φύλακας άγγελος» Ρόι Κάρολ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, παρόλο που στη διάρκεια του παιχνιδιού δεν ήταν από τους ιδιαιτέρως διακριθέντες, δήλωσε παρών όταν έπρεπε. Πήρε το …ριμπάουντ από την εκτέλεση κόρνερ του Μιραλάς και την απόκρουση των Ρώσων και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να «γράψει» το 0-1. Ο Φουστέρ είχε καιρό να σκοράρει, μιας και είχαν άλλοι αναλάβει αυτό το ρόλο, αλλά για ακόμα μία φορά ήταν εκεί που έπρεπε, την κατάλληλη στιγμή!
Το 1-1 θα ήταν επίσης σκορ πρόκρισης, όμως ο Βορειοϊρλανδος γκολκίπερ απόκρουσε το πέναλτι του Νάτχο και πρόσθεσε το όνομά του με λαμπρά γράμματα σε μια μεγάλη εκτός έδρα νίκη του Ολυμπιακού. Ο έμπειρος τερματοφύλακας με το πρώτο άγγιγμα της μπάλας σε επίσημο αγώνα με τους ερυθρόλευκους έδωσε το στίγμα του! Αν μάλιστα οι Πειραιώτες προκριθούν στην επόμενη φάση, ο Κάρολ θα έχει αποσβέσει, από το 1ο δευτερόλεπτο συμμετοχής του, τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από τον ΟΦΗ.
Το καπέλο θα πρέπει να βγάλουμε και στον «στρατηγό» αυτής της νίκης, τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Η εμπιστοσύνη του Μαρινάκη στο πρόσωπό του, από την στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό αλλά και η στήριξη που του έδειξε στα ανάποδα αποτελέσματα, δείχνει πως φέρνουν το προσδοκούμενο αποτέλεσμα. Ο Βάσκος προπονητής έχει καταφέρει σε ένα κρίσιμο και κομβικό, χρονικά, για όλες τις διοργανώσεις (που παρεπιμπτόντως οι ερυθρόλευκοι είναι σε όλες μέσα!), σημείο να παρουσιάζει την ομάδα του φορμαρισμένη, κρατώντας παράλληλα όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους. Συνάμα, στα τελευταία παιχνίδια, αποδεικνύει ότι δουλεύει πριν τους αγώνες και τις περισσότερες φορές διαβάζει σωστά τους αντιπάλους.
Μακάρι η πορεία στην Ευρώπη να συνεχιστεί για τον Ολυμπιακό, αφού η κληρωτίδα του δίνει την ευκαιρία να προχωρήσει ακόμα πιο πέρα, κάνοντας τους Έλληνες φιλάθλους, και όχι μόνο, να χαμογελάσουν σε ένα κατηφιασμένο, γενικότερα, περιβάλλον. Το Βουκουρέστι είναι μακριά ακόμα! Βήμα βήμα όμως μπορεί να …έρθει κοντά!