Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Καψής: Την άλλη εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Κομβικής σημασίας για την Ελλάδα θα είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυριακής στη Βουλή, για να εγκριθούν νέο μνημόνιο, PSI και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η Ελλάδα θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγει μία χρεοκοπία, τόνισε το πρωί του Σαββάτου στην κρατική τηλεόραση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής.
«Οι βουλευτές με τις επιλογές τους θα καθορίσουν την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο κ.Καψής.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη για την Ελλάδα και πρέπει να κλείσουμε τα θέματα του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης άμεσα. Η άλλη λύση είναι η χρεοκοπία. Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές. Χωρίς την ευρωπαϊκή βοήθεια δεν μπορούμε να διατηρηθούμε στη ζωή», υπογράμμισε.

Ανασχηματισμός... από βδομάδα
Εξάλλου, όσον αφορά έναν πιθανό ανασχηματισμό μετά τις παραιτήσεις τεσσάρων υπουργών και υφυπουργών του ΛΑΟΣ, καθώς και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ, ο κ.Καψής σχολίασε ότι μία τέτοια επιλογή είναι θέμα και ευθύνη του πρωθυπουργού.
Οπως εκτίμησε, οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, αφού ολοκληρωθούν οι κρίσιμες διαδικασίες στη Βουλή.