Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Έρχεται κακοκαιρία

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο. Έτσι για σήμερα, η ΕΜΥ προβλέπει, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, με πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
Ειδικότερα σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα θαλάσσια-παράκτια. Τα φαινόμενα, που καταιγίδες τόπους θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα ανατολικά θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα θαλάσσια - παράκτια πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από μείον 5 έως 2 βαθμούς. Καταιγίδες τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.
Κλειστά έμειναν σήμερα σχολεία δήμων στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπείρου. Τα φαινόμενα, που καταιγίδες τόπους θα είναι έντονα, από το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 πρόσκαιρα στο Ιονίου 9 μποφόρ, στα βόρειας ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια περίπου ένταση. Θερμοκρασία: από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο, τοπικά από μηδέν μέχρι 5 βαθμούς. Καταιγίδες τόπους θα σημειωθεί ισχυρός παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη νότια Πελοπόννησος και πρόσκαιρες στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι: στα βόρειας βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στη δυτική και νότια Κρήτη. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές. Το βράδυ χιόνια στα βόρειας ορεινά. Άνεμοι: στα βόρειας ανατολικοί βορειοανατολικοί 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ και στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές προγνώσεις
Αττική: νεφώσεις καταιγίδες περιόδους αυξημένες με βροχές καταιγίδες διαστήματα και από το μεσημέρι πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Το βράδυ χιόνια στα βόρειας ορεινά. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με βροχή στα πεδινά, χιόνι αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά και από το βράδυ και στα πεδινά. Καταιγίδες καταιγίδες τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 και στα δυτικά του νομού βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη 08-02-2012
Στα βόρεια νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρας βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιονίου και το νότιο Αιγαίου, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7μποφορ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 6-8 και πρόσκαιρα στο βόρειοι Αιγαίου 9 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός καταιγίδες τόπους στα ηπειρωτικά.
Από την Πέμπτη και μετά οι χιονοπτώσεις, αν και γενικά ασθενείς, θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια, μέχρι και το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Ειδικότερα για την Αττική, σταδιακά από την Πέμπτη θα αρχίσει η εξασθένιση των φαινομένων