Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο Κουβέλης επενδύει στη… Ρεπούση

Ήταν σχεδόν… αυτονόητη εξέλιξη. Ο «συνωστισμός» προθύμων πρώην στελεχών του εκσυγχρονιστικού κυρίως ΠΑΣΟΚ, να βρουν καινούρια πολιτική στέγη στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, η οποία εξελίσσεται σε «επίσημη αγαπημένη» των δημοσκοπήσεων των τελευταίων μηνών, οδηγεί και στην υποψηφιότητα του κατεξοχήν προσώπου που συνδέθηκε με… ιστορικούς συνωστισμούς.

Ο λόγος φυσικά για την καθηγήτρια Μαρία Ρεπούση, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» θα είναι υποψήφια με τη Δημοκρατική Αριστερά στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Πειραιώς.
Η κα Ρεπούση έγινε ευρέως γνωστή στο πανελλήνιο, λόγω της «έμπνευσής» της να περιγράψει ως… συνωστισμό τη σφαγή των Ελλήνων από τους νέο-Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ στο λιμάνι της Σμύρνης, στην κορύφωση της Μικρασιατικής Καταστροφής. Μια «έμπνευση» η οποία δεν είχε περιοριστεί σε φιλολογικού περιεχομένου συζητήσεις με συναδέλφους της καθηγητές, αλλά την είχε περάσει στο επίσημο βιβλίο Ιστορίας της έκτης Δημοτικού, που θα διδάσκονταν οι επόμενες γενιές.
Φαίνεται μάλιστα ότι για την ενίσχυση της υποψηφιότητας της Μαρίας Ρεπούση έχει ενδιαφερθεί προσωπικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος… μετέθεσε στη Β’ Πειραιώς τον Γιάννη Κακουλίδη.
Προφανώς το πρόσφατο παρελθόν δεν έχει διδάξει την «εκσυγχρονιστική Αριστερά» ότι η Ιστορία δεν μπορεί να παραγραφεί τόσο εύκολα. Και σίγουρα, δεν μπορεί να περιπέσει σε… ανορθογραφίες.