Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο Βορίδης και η αυτοδυναμία

Η μετακίνηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ήταν η πολιτική εξέλιξη που συζητήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, το τελευταίο χρονικό διάστημα των σεισμικών δονήσεων στο πολιτικό σκηνικό.
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το δομημένο πολιτικό λόγο, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», εμφανίζεται υπέρμαχος μιας μεγάλης πατριωτικής και φιλελεύθερης παράταξης, προσδιορίζοντας ως αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θέση που διατυπώνει ο Μάκης Βορίδης για την «επόμενη μέρα» των εκλογών, την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας ή την επιδίωξη συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, όπως συζητείται σε διάφορους κύκλους.
«Το μεγάλο ζητούμενο είναι να διεκδικήσει κανείς μια ισχυρή και καθαρή εντολή από τον λαό. Αυτό διεκδικεί η Νέα Δημοκρατία. Μια ισχυρή και καθαρή εντολή, χωρίς αλαζονεία και ηγεμονία. Όσο πιο ισχυρή και καθαρή είναι αυτή η εντολή, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η διακυβέρνηση της χώρας. Είναι πολύ κρίσιμη η ύπαρξη της πολιτικής σταθερότητας τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους εταίρους και πιστωτές», σχολίασε με έμφαση ο Μάκης Βορίδης.