Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Ανατροπή στη διαδοχή με Πάγκαλο

Εσωκομματική ανατροπή διαφαίνεται στο ΠΑΣΟΚ με φόντο τις διαδικασίες για την εκλογή του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος συντονίζει κίνηση στελεχών που εκφράζουν πολιτική και ιδεολογική αγωνία για το μέλλον.

Τα στελέχη αυτά, τα οποία αναμένεται να έχουν το απόγευμα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπαδήμου στο γραφείο του, έχουν προετοιμάσει και σχετικό κείμενο, το οποίο συνιστά συνολική παρέμβαση στον δημόσιο βίο, και όχι μόνο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Πιο συγκεκριμένα, οι απόψεις που διατυπώνονται εστιάζουν στην ανάγκη να υπάρξει ανατροπή των σχεδιασμών για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ μέσα στο πρώτο 20ημερο του Μαρτίου, και αντί αυτής, να υπάρξει Συνέδριο του Κινήματος.
Στο Συνέδριο, προτείνεται να συζητηθεί η πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία με την οποία το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να ανακάμψει στο απώτερο μέλλον, ώστε να καλύψει το χαμένο πολιτικό έδαφος της τελευταίας διετίας.
Το κείμενο της «ομάδας Πάγκαλου» επιμένει ακόμη στο να στηθούν κάλπες στη βάση για την εκλογή του επόμενου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στην περίπτωση που ο υποψήφιος είναι μόνο ένας, δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είναι ωστόσο ξεκάθαρο ότι η εσωκομματική κινητικότητα του Θεόδωρου Πάγκαλου αποσκοπεί να υπάρξει και άλλη ισχυρή υποψηφιότητα, εκτός από εκείνη του Χρήστου Παπουτσή.