Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο Παπουτσής παραιτήθηκε… πριν τον προλάβει ο Βενιζέλος

Την ώρα που μια πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση, η οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων» αναλάμβανε την ευθύνη για τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο μετρό του Αιγάλεω, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, είχε ήδη υποβάλλει την παραίτησή του.

Όχι για το συγκεκριμένο συμβάν, αλλά προκειμένου να… προλάβει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και να ξεκινήσει μια κούρσα ταχύτητας για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος φέρεται να έχει το λογικό προβάδισμα.
Το τελευταίο διάστημα είχαν ενταθεί οι φήμες για το ενδεχόμενο παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη θέση του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να αφοσιωθεί με τη σειρά του στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Με τη σημερινή παραίτηση του λοιπόν, ο Χρήστος Παπουτσής προλαβαίνει μια αντίστοιχη πρωτοβουλία από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γνωρίζει ωστόσο ότι βρίσκεται αρκετά πίσω από τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο πρώην πλέον Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιδιώκει φυσικά να εκφράσει το αντι-μνημονιακό ΠΑΣΟΚ, όλους εκείνους που τα τελευταία δυο χρόνια απομακρύνθηκαν από το Κίνημα, εξαιτίας της πολιτικής υποστήριξης της δανειακής σύμβασης, την οποία ξεκίνησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για να πάρει τη σκυτάλη και να συνεχίσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.