Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τα αίματα άναψαν

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η αρμόδια Επιτροπή Οικονομίας της Βουλής έγινε σήμερα πεδίο μάχης ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, με εκατέρωθεν σκληρούς χαρακτηρισμούς.

Ένα κλίμα που απορρέει από την ψυχολογική φόρτιση των πρωταγωνιστών, ιδίως του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παπαδήμου και Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος σηκώνει στην παρούσα συγκυρία το βάρος της υπεράσπισης του Μνημονίου ΙΙ, και βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των υπολοίπων, οι οποίοι διατυπώνουν τις έντονες αντιρρήσεις τους.
Οι διάλογοι, είναι εξόχως ενδεικτικοί:
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Θράσος και ύβρεις να μιλάτε για πραξικόπημα όταν υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας. Είστε εκπρόσωπος της Ελλάδας της δραχμής, της φτώχειας και της ταπείνωσης. Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας και δεν θα κρυφτείτε πίσω από νομοθετικά τερτίπια ευτελούς χαρακτήρα . Να πείτε τη θέση σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου”.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “Θα μας κλείσετε και φυλακή”;
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή, ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή. Να ζητήσετε συγνώμη γι’ αυτό που είπατε περί πραξικοπήματος. Συγνώμη, τελείωσε η πλάκα παίζουμε με το μέλλον της χώρας”.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “Χάσατε την ψυχραιμία σας. Δεν είπατε ούτε ένα επιχείρημα”.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Άκουσα και τα δικά σας”.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “Αδιάσειστα επιχειρήματα”.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: “Πείτε ότι είστε υπέρ της δραχμής, της φτώχειας και του αδιεξόδου”.
ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “Παραφέρεστε”.