Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο Βενιζέλος βρήκε αντίπαλο

Μιλώντας στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, η Λούκα Κατσέλη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Η πρώην υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έθεσε το πλαίσιο της υποψηφιότητάς της στην αναγκαιότητα της συσπείρωσης όλων εκείνων των δυνάμεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν απολέσει ακόμη πλήρως τις σοσιαλιστικές καταβολές τους.
Ουσιαστικά, η κα Κατσέλη επιχειρήσει να μετατρέψει τη μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου σε σύγκρουση δυο κόσμων: Βάζοντας τον εαυτό της, και όσα στελέχη είχαν εγκαίρως επισημάνει το αδιέξοδο της πολιτικής του Μνημονίου, απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τους υπόλοιπους κορυφαίους του Κινήματος, οι οποίοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την πολιτική που υπαγορεύει η τρόικα, για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Η Λούκα Κατσέλη έγινε το πρώτο από τα λεγόμενα προεδρικά στελέχη που κάνει ένα βήμα μπροστά, τη στιγμή που πληροφορίες θέλουν τον Χρήστο Παπουτσή και τον Χάρη Καστανίδη να το σκέφτονται επίσης, αλλά να αναζητούν φόρμουλα, προκειμένου να μην υπάρξει κατακερματισμός των δυνάμεών τους.
Απ’ την άλλη βέβαια, υπάρχει και η Φώφη Γεννηματά, η οποία κρατάει κλειστά τα χαρτιά της, και κάνει τους δικούς της πολιτικούς σχεδιασμούς, με φόντο τις πιέσεις που της ασκούνται από την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ «να βγει μπροστά».