Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκαν, αλλά…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση Παπαδήμου υπέβαλαν με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αστέριου Ροντούλη, μετά τη σχετική απόφαση του Γιώργου Καρατζαφέρη να αποσύρει τη στήριξή του από τη μεταβατική κυβέρνηση, και τη μη ψήφιση των νέων μέτρων.

Σε αντίθεση ωστόσο με τον Αστέριο Ροντούλη, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσαν ότι πρόθεσή τους είναι να ψηφίσουν το Μνημόνιο ΙΙ, μια εξέλιξη που τους φέρνει σε αντίθεση με την πολιτική γραμμή του Γιώργου Καρατζαφέρη και ενδεχομένως οδηγήσει στη διαγραφή τους από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Οι εξελίξεις στην κυβέρνηση Παπαδήμου, και ο ανασχηματισμός που βρίσκεται πλέον προ των πυλών, οδήγησαν τον Αντώνη Σαμαρά στην απόφαση να αναβάλλει τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας που ήταν προγραμματισμένη για απόψε, για αύριο το πρωί.
Αργότερα το απόγευμα, και λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επιστολή παραίτησης προς τον Λουκά Παπαδήμο έστειλε και το τελευταίο στέλεχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που είχε απομείνει στην κυβέρνηση, ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιώργος Γεωργίου.