Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ο μονόφθαλμος επικράτησε του τυφλού

Στο πιο φτωχό μεταγραφικό παζάρι των τελευταίων ετών, ο …μονόφθαλμος επικράτησε του τυφλού! Με τις περισσότερες ομάδες να κινήθηκαν περιορισμένα ή καθόλου λόγω οικονομικών προβλημάτων, οι πιο «ισχυρές» κινήσεις ήταν του Ακαλέ στον Παναιτωλικό και του Καζίμ στον Ολυμπιακό. Συμβόλαιο 6 μηνών, καταρχήν, ο 1ος δανεικός από τη Γαλατά Σαράι με οψιόν αγοράς ο 2ος.

Οι Αγρινιώτες απέκτησαν επίσης τους Φερνάντες, Βιντάλ και Ονουάτσι ενώ οι Πειραιώτες ενίσχυσαν το ρόστερ με τον Κάρολ από τον ΟΦΗ και την επανένταξη στην ομάδα του Ντιόγο. Ούτε Λούτσο Γκονζάλες, ούτε Ροζίτσκι ούτε τελικά Χλέμπ.
Από τις υπόλοιπες ομάδες Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός και Πανιώνιος έκαναν κάποιες προσθήκες όπως και η Κέρκυρα που χρησιμοποιεί ήδη τον Μάρτιν, πρωην παίχτη του Ολυμπιακού Βόλου. Ο ΠΑΟΚ την τελευταία στιγμή απέκτησε τελικά τον Νιμανί από την Μονακό ενώ και ο ΠΑΣ ενέταξε στο δυναμικό του τον Ιταλοελβετό επιθετικό Ζαμπρέλα, για 6 μήνες. Ο Ινγκλέσιας θα ενισχύσει τον Ατρόμητο στη μεσαία γραμμή (ελεύθερος από τη Λάρισα) και ο Δάρλας τον Εργοτέλη (επίσης ελεύθερος).
Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης δεν πραγματοποίησαν καμιά μεταγραφή, εν όψη και του ελέγχου από την ΟΥΕΦΑ τέλος Μαρτίου. Χωρίς έσοδα και με οφειλές να εκκρεμούν, προτίμησαν να μην περιπλέξουν περαιτέρω την ήδη μπερδεμένη κατάσταση των ταμείων τους.
Έτσι όλοι μας καταλαβαίνουμε πως κανένας, μα κανένας, δεν «έχωσε» το χέρι στη τσέπη για μεταγραφές σε μια, έτσι κι αλλιώς λιτή (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο.
Ούτε οι προαναγγελίες για Ροναλντίνιο ούτε τα φανταχτερά πρωτοσέλιδα για «παιχτούρες» και «μπαλαδόρους» βγήκαν αληθινά. Βέβαια προϋπόθεση για το πρώτο ήταν η εισροή «αραβικού» ρευστού που περιμένει την ψήφιση του νόμου. Θα δείξει. Για τα υπόλοιπα όμως τί άλλαξε; Μήπως επειδή η απώλεια του «πακέτου» από το Champions League είναι πλέον ορατή και …προσέχουμε για να έχουμε; Το Financial Fair Play αγγίζει όλους τους συλλόγους. Ακόμα και αυτούς που πριν λίγο διατυμπάνιζαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και διαδραμάτιζαν το ρόλο του «τσιφλικά» στο ελληνικό ποδοσφαίρο!