Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση με αφορμή τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών Σόιμπλε του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Η “αρχή της νομιμότητας” καταργείται – η μονιμότητα της “αρχής Παπαδήμου” μεθοδεύεται
 Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι κάποιοι επιβουλεύονται να μετατρέψουν την Ελλάδα σε “τριτοκοσμική αποικία” και την αγορά εργασίας σε “γαλέρα” γερμανικών συμφερόντων. Όσο τους δίνουμε τόσο περισσότερο θα απαιτούν…
Με όχημα το εκβιαστικό δίλημμα της χρεοκοπίας, επιχειρείται η πιο ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο αφενός την αφαίρεση κάθε ίχνους εθνικής κυριαρχίας και αφετέρου την κατάλυση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας.
Οι μεθοδεύσεις για μακροημέρευση της πρωθυπουργίας Παπαδήμου είναι η πιο τρανή απόδειξη. Δεν θέλουν εκλεγμένους πολιτικούς, επιβάλλουν “μαριονέτες”. Δεν θέλουν ισχυρό Πρωθυπουργό, αναζητούν διορισμένους “κομιστές”.
Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται με τον πιο απόλυτο και σαφή τρόπο το πολιτικό έγκλημα της κυβέρνησης Παπανδρέου σε βάρος του ελληνικού λαού με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου.
Σε μια περίοδο που κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος για μια ελληνική χρεοκοπία, ο Παπανδρέου αντί να διαπραγματεύεται σκληρά και από θέση ισχύος τους όρους δανεισμού, λοιδορούσε τη χώρα στο εξωτερικό.
Όπως τότε έτσι και τώρα -με τις δηλώσεις Σόιμπλε- κάποιοι συνεχίζουν να κερδοσκοπούν από τα σκαμπανεβάσματα του Χρηματιστηρίου, την ώρα που τα CDS φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη αξία από τους ανθρώπους.
Μετά τη “γενιά της κατοχής” δημιουργείται η “γενιά της κατάρρευσης”…
Οι φόβοι τους για τη λαϊκή ετυμηγορία αποτελούν για εμάς την πιο μεγάλη ελπίδα.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει και μπορούν να δώσουν τη λύση για τη σωτηρία της χώρας. Να δείξουν το “δρόμο” της ανάκαμψης μέσα σε μια “Ευρώπη των λαών” και όχι των “αγορών”, μέσα σε μια “Ευρώπη της αλληλεγγύης” και όχι των εκβιασμών, μέσα σε μια Κοινωνική Ευρώπη και όχι σε έναν “χρηματοπιστωτικό συφερτό”.