Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Δυο πολιτικές “μεταγραφές”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς υποδέχτηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας το πρωί τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, οι οποίοι αποφάσισαν να προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία, εγκαταλείποντας τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του οποίου διεγράφησαν, λόγω της στάσης που κράτησαν στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο ΙΙ, υπερψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Μάκης Βορίδης θα υποβάλλει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, προκειμένου να συνεχίσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ενώ, από το βουλευτικό αξίωμα θα παραιτηθεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου οι δυο έδρες να επιστρέψουν στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Αναφορικά με την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Μάκης Βορίδης εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.