Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλες νίκες σε τραγικές νύχτες

Τη νύχτα του «Σάμινα» ο Παναθηναϊκός έφερνε 2πλό πρόκρισης επί γερμανικού εδάφους στο Champions League. Tην βραδιά που ακολούθησε την 11/9 στους δίδυμους πύργους, πάλι με 2πλό στη Γερμανία «θεωρούσε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διοργάνωσης.
Χθες, αν και ο αντίπαλος ήταν η Ξάνθη, ο φετινός Παναθηναϊκός, χωρίς τους «αναντικατάστατους» Λέτο, Κατσουράνη, Κουίνσι πήρε μια νίκη με 3-0 που του ανεβάζει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Σε μια βραδιά που κάηκε η Αθήνα, ελέω της ψηφοφορίας του Μνημόνιο ΙΙ! Ένα νομοσχέδιο που πέρασε στη βουλή μα «κόπηκε» στους δρόμους!
Το παιχνίδι δεν το είδα γιατί έδινα το παρών στην μεγαλειώδη διαδήλωση στο Σύνταγμα αλλά και σε Αμαλίας, Ερμού, Μητροπόλεως, Πανεπιστημίου, Σταδίου και σε κάθε στενό που μας οδηγούσε η αστυνομία, με τα καπνογόνα, τα δακρυγόνα και τις βόμβες κρότου-λάμψης που «μοίραζε» η ΔΙΑΣ, ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ και χωρίς κανένα δισταγμό. Σε απλόυς ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, 40άρηδες, 50άρηδες και κάθε ηλικίας. Μόνο και μόνο για τρομοκρατία, εκφοβισμό και με στόχο τη διάλυση της συνοχής της διαδήλωσης και την αποτροπή του κόσμου να κατακλύσει το Σύνταγμα!
Κλεφτές ματιές έριχνα από κάποια τηλεόραση κάποιου καφέ σε όποιον δρόμο βρισκόμουν! Εκ του αποτελέσματος, οι αλλαγές του Φερέιρα έδωσαν τη νίκη στο τριφύλλι, που το επανέφεραν στην κορυφή στο +2 από τον Ολυμπιακό!
Οι πράσινοι δικαιούνταν πέναλτι (το είδα στις καλύτερες φάσεις) σε φάση με πρωταγωνιστή τον Κλέιτον, ο οποίος θα έπρεπε στη συνέχεια να αποβληθεί λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς στον Βοσκάκη. Η Ξάνθη το πάλεψε αλλά πάλι ο Καρνέζης ήταν στη θέση του.
Η μάχη για το πρωτάθλημα της Supeleague συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον!
Στο μπάσκετ (ομοίως δεν είδα τον αγώνα), από το αποτέλεσμα και μόνο έχω να πω πως ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα play-off. Ο Παναθηναϊκός όμως το έχει ξανακάνει και απέδειξε και χθες, πως λίγα λεπτά συγκέντρωσης του αρκούν για να πάρει 2πλό στο Σ.Ε.Φ. Πόσο μάλλον να παίξει σαν πρωταθλητής για περισσότερη ώρα! Στα play-off τα σπουδαία λοιπόν!