Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Εκεί που δεν τα κατάφεραν δυο πρωθυπουργοί, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, έρχεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, για να διεκδικήσει να επανεντάξει την Άνγκελα Μέρκελ στην οδό της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου μεταξύ των σημαντικών και κρίσιμων συναντήσεων που θα έχει για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ξεχωρίζει το τετ-α-τετ με την Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η συνάντηση του Αρχηγού της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι το πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές, δίνοντας ως το τέλος τη μάχη για την αυτοδυναμία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς επιβεβαιώνει το… γύρισμα σελίδας στις σχέσεις των δυο πολιτικών.
Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, το κλίμα ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και την Άνγκελα Μέρκελ έμοιαζε παγωμένο, καθώς η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν δεχόταν συζήτηση για τις αιτιάσεις και τις ενστάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το πρώτο Μνημόνιο, και την αδιέξοδη πολιτική που εφάρμοζε στην ελληνική οικονομία.
Σήμερα, με το Μνημόνιο ΙΙ να έχει τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά, ως πράξη εθνικής ευθύνης, προκειμένου να μην καταρρεύσει η χώρα, η Άγνκελα Μέρκελ επιδιώκει να ακούσει τις απόψεις του επικρατέστερου επόμενου πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Ειδικά σε μια συγκυρία στην οποία η Γερμανία εμφανίζεται να έχει ενοχοποιηθεί στα μάτια της πλειοψηφίας των Ελλήνων, για τη σκληρή στάση που κρατάει απέναντι στην Αθήνα, λόγω της κρίσης.