Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα

Μια αμιγώς πολιτική ομιλία, με το βλέμμα στην Ελλάδα που έρχεται, εκφώνησε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος στην εκδήλωση κοπής πίτας του δημοτικού συνδυασμού του στο Αιγάλεω.

Ο πρώην δήμαρχος της πόλης, και τέως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της Αυτοδιοίκησης για τη Νέα Δημοκρατία, είχε στο πλευρό του αρκετούς «γαλάζιους» βουλευτές στη Β’ Αθηνών και σημαντικά στελέχη της Παράταξης, όπως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Γιάννη Παπαθανασίου, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Αργύρη Ντινόπουλο, τον… άρτι αφιχθέντα από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό Άδωνη Γεωργιάδη, τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, τον Νίκο Χιωτάκη, τον Γιώργο Βερναρδάκη και τον Πάτροκλο Γεωργιάδη.
Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στη δύσκολη εθνική πραγματικότητα που βιώνει η Ελλάδα, στο πως προδιαγράφεται το μέλλον με το Μνημόνιο ΙΙ, στις εκλογές που έρχονται, στην αδυναμία της κυβέρνησης Παπαδήμου να παράξει έργο, και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία. Ενώ, στάθηκε και στη δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Αιγάλεω, θυμίζοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες από τον συνδυασμό του, θα στέκονται διαρκώς στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.
«Κανείς δεν πιστεύει ότι το Μνημόνιο ΙΙ θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση. Ήταν όμως ένα αναγκαίο κακό. Για να κάνουμε ένα βήμα πίσω από την άκρη του γκρεμού στην οποία έχουμε βρεθεί. Για να κερδίσει η Ελλάδα χρόνο. Για να έχουμε τη δυνατότητα, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να δώσουμε τη μάχη για να το ανατρέψουμε. Να στηριχτούμε στα δικά μας πόδια. Να επενδύσουμε στην παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων. Να αξιοποιήσουμε το πλούσιο, ανεξάντλητο και προικισμένο ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με μια Ελλάδα που σήμερα μας φαντάζει μακρινή. Την Ελλάδα που διεκδικούσε και κέρδιζε. Την Ελλάδα που προόδευε. Την Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης. Την Ελλάδα της εθνικής υπερηφάνειας. Να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα που μας στέρησαν. Να μπορούμε να χαμογελάσουμε ξανά. Να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Εκεί που σήμερα, μοιάζει να μην υπάρχει μέλλον», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή από την ομιλία του Δημήτρη Καλογερόπουλου.