Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο Μαρινάκης ακούστηκε… μέχρι την Παιανία

Τους παίχτες σε επιφυλακή έθεσε ο Φερέιρα, προκειμένου να εκμεταλευτούν και να μην επιστρέψουν το δώρο του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Δόξα. Ο Παναθηναϊκός παίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αύριο, με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και την Κυριακή αντιμετωπίζει στα Γιάννενα την ομάδα του Αναστασιάδη.
Η πρόκριση περνάει από μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα, για το τριφύλλι, που οφείλει όμως να παρουσιαστεί έτοιμος.
Το ίδιο όμως έτοιμη πρέπει να παρουσιαστεί η ομάδα και στους Ζωσιμάδες. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι αυτός ο μήνας θα κρίνει πολλά. Οι πράσινοι θα παίξουν τα αναβληθέντα παιχνίδια, δηλαδή θα έχουν αγώνες Τετάρτη – Κυριακή, και αν επιθυμούν να αποκτήσουν το πλεονέκτημα των +2 πόντων στην κούρσα του πρωταθλήματος, χρειάζεται να βγάλουν αλώβητοι το επόμενο διάστημα. Ο 1ος γύρος έδειξε ότι η ομάδα μπορεί να κάνει ένα σερί νικών μέχρι τα 3 συνεχόμενα ντέρμπι. Αν καταφέρει να υπερσκελίσει τα προβλήματα απουσιών, τραυματισμών και του μικρού ρόστερ θα το πετύχει. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να είναι προσηλωμένοι στον στόχο και συγκεντρωμένοι στον καθέ αγώνα χωριστά. Όπως και ο προπονητής καλείται να κάνει εμπνευσμένες αλχημείες μέσα στην ενδεκάδα.
Ακούμε ότι μεταγραφικά κινούνται για αποδεσμεύσεις και ταυτόχρονα ενισχύσεις. Τα ίδια ακούγαμε και το καλοκαίρι. Επειδή όμως ο Φερέιρα δεν πρέπει να «πιαστεί» αδιάβαστος, για κάθε ενδεχόμενο, πρέπει να δουλέψει στο μυαλό του, και στις προπονήσεις, οποιαδήποτε αλλαγή θέσης σε ποδοσφαιριστή ώστε να κρατηθούν οι ισοροπίες στην τακτική και την ταυτότητα της ομάδας. Εκ των πραγμάτων, παίχτες σαν τον Βιτόλο, τον Τοτσέ και τον Ρούντολφ επιβάλεται να ενσωματωθούν στο αγωνιστικό πλάνο του προπονητή και του συλλόγου. Διαφορετικά δεν «βγαίνει»!
Ο αντίπαλος ότι ήταν να προσφέρει το έκανε. Τουλάχιστον για τα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Η χθεσινή επίσκεψη Μαρινάκη στο προπονητικό κέντρο μάλλον αφύπνισε τους πάντες. Εικόνα Καυτατζογλείου θα αργήσει να επανεμφανιστεί. Στο πρόγραμμα άλλωστε, Λεβαδειακός εντός και Θρασύβουλος εντός, για το Κύπελλο, αναμένεται να παίξουν το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος. Ποτέ βέβαια δεν ξέρεις!
Υ.Γ.: Ήθελα να ήξερα τι πείραξε περισσότερο όλους όσους βγήκαν και σχολίασαν αρνητικά τις δηλώσεις του Φερέιρα για την απόδοση της Κέρκυρας με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Η αλήθεια που εκφράστηκε δημόσια, η μείωση, όπως δήλωσαν, του ελληνικού πρωταθλήματος ή ότι τις δηλώσεις τις έκανε ο Πορτογάλος; Ο Φερέιρα έκανε γνωστό ένα «κοινό μυστικό». Κάτι που όλοι σιγοψιθυρίζουμε! Η δήλωση μάλιστα ισχύει για πολύ περισσότερες ομάδες από, απλά, μόνο την Κέρκυρα! Ας ασχοληθούμε με την ουσία και ας μην κοιτάμε τους τύπους! Ήμαρτον πια! Έτσι έχουμε φτάσει εδώ σαν ποδόσφαιρο και σαν χώρα γενικότερα!